Mitä Tarkoitetaan Pysäköintikiellon Lisäkilvellä Jossa On Nuoli Alaspäin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #489

  +

  Mitä tarkoitetaan pysäköintikiellon lisäkilvellä, jossa on nuoli alaspäin?

  Suomessa pysäköinti on säädelty lailla ja eri liikennemerkkien avulla. Erilaiset pysäköintikiellot on merkitty liikennemerkkeihin ja pysäköintikiellon lisäkilpiin. Usein autonkuljettajat kuitenkin ihmettelevät, mitä erilaiset liikennemerkit ja lisäkilvet todella tarkoittavat. Tässä artikkelissa käsitellään pysäköintikiellon lisäkilpeä, joka sisältää nuolen alaspäin.

  Kun pysäköintikiellon lisäkilpessä on nuoli alaspäin, se tarkoittaa, että pysäköinti on kielletty myös ajoneuvon osan kanssa, jota lisäkilpi osoittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että auton tai muun ajoneuvon renkaat eivät saa mennä lisäkilven osoittaman alueen yli.

  Pysäköintikiellon lisäkilven käyttö on yleistä mm. pyöräteiden ja jalkakäytävien läheisyydessä, kuten esimerkiksi risteyksissä ja tienhaaroissa. Tällaisissa paikoissa lisäkilpiä käytetään estämään ajoneuvojen parkkeeraamista alueille, joille pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden on tarkoitus kulkea.

  Lisäkilvillä varustettuja pysäköintikieltoja on erilaisia, mutta nuoli alaspäin osoittaa yleisimmin, että ajoneuvon rengas ei saa mennä lisäkilven osoittaman alueen yli. Jos lisäkilvessä on useampia nuolia, ne osoittavat mitkä ajoneuvon osat eivät saa mennä alueen yli. Esimerkiksi kolmesta nuolesta koostuvassa lisäkilvessä ensimmäinen nuoli osoittaa, että auton edessä pysäköinti on kielletty, toinen nuoli takana ja kolmas sivulla.

  On tärkeää huomioida, että vaikka pysäköinti olisi sallittu ja ilman lisäkilpeä, on kulkuväylien varaaminen ja estäminen kielletty. Kulkuväylien vapaa käyttö on tärkeää esimerkiksi pelastusajoneuvojen häiriöttömän liikkumisen varmistamiseksi.

  Pysäköintikiellon lisäkilvet ovat tärkeä osa liikenneturvallisuutta, sillä ne estävät ajoneuvoja parkkeeraamasta vaarallisille alueille. On tärkeää huomioida liikennemerkkien ja lisäkilpien merkitys, jotta pysäköinti onnistuu aina turvallisesti ja ilman seuraamuksia.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että pysäköintikiellon lisäkilpiä käytetään usein estämään ajoneuvon parkkeeraamista kulkuväylien varrelle. Lisäkilpi, joka sisältää nuolen alaspäin, tarkoittaa, että ajoneuvon rengas ei saa mennä lisäkilven osoittaman alueen yli. Tämä on tärkeää mahdollisten vaaratilanteiden estämiseksi ja liikenneturvallisuuden takaamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.