Mitä Tarkistaa Autoa Ostaessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1613

  +

  Mitä tarkistaa autoa ostaessa?

  Auton osto on yksi suurimmista hankinnoista, mitä moni meistä tekee elämänsä aikana. Se on suuri investointi, ja siksi onkin tärkeää tehdä ostos pätevästi. Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, joita sinun tulee tarkistaa kun olet ostamassa autoa Suomessa ja miten voit suojata itsesi ongelmilta.

  Auton historia

  Ennen kuin ostat auton, sinun tulee tarkistaa sen historia. Voit käyttää tähän erilaisia työkaluja, kuten Trafin palvelua, joka kertoo esimerkiksi onko auto ollut kolarissa tai onko sillä ollut useita omistajia. Historiatiedot auttavat sinua tekemään päätöksen siitä, onko auto oikea sinulle tai onko siinä jotakin huolestuttavaa.

  Seisontavakuutus

  Seisontavakuutus on pakollinen kaikille autoille, jotka eivät ole ajossa tai ole tieliikennekäytössä. Seisontavakuutus on syytä olla voimassa kun ostat auton, sillä ilman sitä auto ei ole liikennekäyttöön kelpaava.

  Katsastushistoria

  Jos olet ostanut käytetyn auton, tarkista sen katsastushistoria. Katsastushistoria kertoo, milloin auto on ollut viimeksi katsastettavana, ja millaisia huomautuksia siinä on ollut. Katsastushistoria antaa sinulle käsityksen siitä, millainen huoltohistoria autolla on ollut, ja millaisia korjauksia on tehty.

  Moottori

  Moottori on autojen tärkein osa, siksi sen kunnon tarkistaminen on tärkeää. Tarkista moottorin öljytaso, nesteiden määrä ja varmista, ettei moottorissa ole vuotoja. Kuuntele myös moottoria, kun se käy, ja varmista, ettei siinä ole ylimääräisiä ääniä.

  Jarrut

  Jarrut ovat tärkeä osa autoa, sillä ne takaavat turvallisuuden. Tarkista jarrupalojen ja jarrulevyjen kunto, ja varmista, että jarrut toimivat hyvin.

  Renkaat

  Renkaiden tarkistaminen on myös tärkeää ennen auton ostoa. Tarkista renkaiden kulumismäärä, ja varmista, että ne on tasapainoitettu ja että niissä on tarpeeksi uraa.

  Sisustus

  Sisustus määrittää usein auton ulkonäön, mutta myös sen arvon. Tarkista, että sisustus on ehjä, puhdas ja siisti. Tutustu myös auton mukana tuleviin lisävarusteisiin, kuten ilmastointiin ja musiikkilaitteistoon.

  Paperityöt

  Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, varmista, että kaikki autoon liittyvät paperit ovat kunnossa. Tarkista, että myyjällä on kaikki tarvittavat paperit, kuten auton rekisteritodistus, vakuutus ja katsastustodistus.

  Oikeilla tarkistuksilla ja ostoaikeen vakavuudella minimoit riskit, joita autoa ostaessa saattaa olla. Tärkeintä on, että teet kunnollisen taustatyön ja tutustut auton kuntoon ennen kuin päätät sijoittaa siihen rahasi. Kun olet tehnyt hyvän ostoksen, voit nauttia ajamisesta rauhallisin mielin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.