Mitä Tarkistaa Asuntoa Ostaessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1258

  +

  Mitä tarkistaa asuntoa ostaessa?

  Asunnon osto on yksi suurimmista päätöksistä elämässä. Tärkeintä onkin tehdä huolellinen tarkastus ja selvittää kaikki oleelliset seikat ennen ostopäätöstä. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät asiat, joita tulee tarkistaa asuntoa ostaessa.

  Kunnossapitotarve ja remonttitarpeet

  Asunnon iästä ja kunnosta riippuu paljon siitä, onko kunnossapitotarvetta tulevaisuudessa. Asunnon tulee olla teknisesti kunnossa ja toimiva. Tutki asunnon kuntoa, rakenteita, putkistoja ja kaikkea muuta, mikä saattaisi vaikuttaa asunnon kunnossaoloon tulevaisuudessa. On tärkeää löytää mahdolliset korjaustarpeet ennen kaupan tekemistä.

  Tutustu alueeseen

  On tärkeää tutustua asunnon sijaintiin ja alueeseen, jossa asunto sijaitsee. Tutki alueen palveluita, kulkuyhteyksiä, kauppoja ja muita alueen tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä auttaa sinua hahmottamaan asumiskustannukset, liikkumisen mahdollisuudet ja muut kätesivät asiat.

  Yhtiövastike

  Asunto-osakeyhtiön yhtiövastike sisältää yleensä muun muassa taloyhtiön ylläpito- ja remonttimaksut. Yhtiövastikkeen suuruus kannattaa tarkistaa, sillä se vaikuttaa suoraan asumiskustannuksiin. Tarkista, mitä asumiskustannuksiin sisältyy ja onko yhtiössä mahdollisia tulevia maksuja tai remontteja. Kaikki tämä auttaa sinua tekemään parempia arvioita tulevista asumiskustannuksista.

  Kuntoarvio

  Ostaessasi asuntoa, suositeltavaa on tilata ammattilaisen tekemä kuntotarkastus asunnosta ennen kaupan tekemistä. Kuntotarkastuksen tarkoituksena on löytää kaikki asunnon mahdolliset korjaus- ja kunnostustyöt. Tarkastus antaa myös suoraan aiempaa paremman kuvan siitä, millaisessa kunnossa asunto on. Kuntotarkastus on myös erinomainen tapa selvittää, onko mahdollista, että asunnossa on piileviä vikojavia ja onko ajateltu korjauksia jo suoritettu asianmukaisesti.

  Muut kustannukset

  Asunnon osto vaatii yleensä monenlaisia kuluja. Muista huomioida kaikki liittyvät kustannukset, kuten varainsiirtovero, lainhuudatuskulut, pankkilainan avaamiskulut, isännöinnin perustamiskulut ja mahdolliset muut lainaan liittyvät kulut.

  Pohdittavia asioita

  Ennen asunnon ostoa on hyvä pohtia, paljonko asumiskustannukset ovat kuukaudessa. On myös hyvä selvittää, mitä mahdolliset vakuutukset maksavat. Huomioi myös, että asuntoihin yleensä kohdistuu arvon aleneminen. Tämä on huomioitava myös asunnon oston yhteydessä. Jos aikomuksesi on myydä asunto joskus tulevaisuudessa, selvittämällä asunnon trenditutkimuksia ja historiallisia hintatilastoja voi auttaa tekemään parempia valintoja nykyhetkessä.

  Yhteenvedon

  Asunnon osto on merkittävä elämänvaihe, johon liittyy monia tärkeitä huomioitavia seikkoja. Kun olet löytänyt sopivan asunnon, muista tehdä kunnollinen tarkastus ennen kauppaa ja muista myös pohtia kaikki mahdolliset kustannukset. Aina on parempi tehdä hyvä kauppa kuin pahoitella huonoa kauppaa myöhemmin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.