Mitä Tapahtuu Kun Lähden

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #1433

  +
  Mitä Tapahtuu Kun Lähden?

  Monella meistä on joskus mielessä ajatus siitä, mitä tapahtuu kun lähtöpäivä koittaa ja jätämme kaiken taaksemme. Suomessa asuville ihmisille tämä voi olla erityisen merkityksellinen aihe, sillä Suomen talvi voi olla rankka ja moni unelmoi lämmöstä ja auringosta.

  Matkaan lähtö vaatii usein pitkäaikaista suunnittelua ja valmistautumista. Ensimmäinen askel matkaan lähdössä on yleensä valita mihin haluaa lähteä, missä viipyä, ja miten sinne pääsee. Tämä prosessi voi olla hauskaa, mutta samalla hyvin stressaavaa. Valmistautuminen vaatii aikaa ja rahaa, ja monesti tulee vastaan odottamattomia haasteita, joita on ratkottava matkan varrella.

  Tärkeimmät asiat, jotka on huomioitava lähdön yhteydessä, liittyvät usein talteen jääviin asioihin. Suomessa asuminen voi olla kallista ja siksi moni haluaa säästää rahaa jäämällä poissa kotoa pitkiäkin aikoja. Ennen lähtöä sinun tulisi huolehtia siitä, että sinulla on turvallinen säilytyspaikka omaisuudellesi. Se voi olla ystävän luona, varastossa, tai muussa turvallisessa paikassa. Tärkeää on myös laittaa kaikki postit ja laskut tauolle, sekä huolehtia sopimuksista, jotta mikään yllättävä ei pääse yllättämään matkalla.

  Usein ennen matkalle lähtöä tulee esiin kysymys: Miten käy työpaikan tai opiskelupaikan kun poistuu paikalta pitkäksi aikaa? Tähän kysymykseen on kaksi hyvää vastausta. Jos kyseessä on vain lyhytmatka, voit pyytää lomaa töistä tai opiskelusta. Jos olet poissa pitkän aikaa, voit myös hakea vapaata virkavastuusta. Se on helpommin toteutettavissa, jos matkasi on sijoitettavissa loma-aikoihin.

  Matkalle lähdön jälkeen on odotettavissa monenlaisia fiiliksiä. Aluksi voit olla hieman harmissaan ja kaivata kotiin, mutta kun muutama päivä on kulunut, tunne muuttuu matkan jännittäväksi elämykseksi. Kannattaa ottaa ilo irti uusista kokemuksista ja nauttia kauniista maisemista sekä auringosta.

  Matkasta kannattaa myös pitää jonkinlaista päiväkirjaa tai blogia. Tällöin et unohda yksityiskohtia, etkä myös unohda kaikkea oppimaasi. Päiväkirja on hyvä keino muistaa kaikki tärkeät kokemukset.

  Yhteenvetona voi sanoa, että kun lähdet matkalle, on tärkeää huolehtia turvallisesta säilytyspaikasta ja postituksesta, sekä hoitaa asiat kuntoon työ- tai opiskelupaikalla. Kannattaa elää hetkessä ja nauttia uusista kokemuksista sekä todellisesta vapaudesta. Matkasta kannattaa kirjoittaa myös päiväkirjaa tai blogia, joka muistuttaa sinua unohtumattomista kokemuksista matkan jälkeen.

  Lopuksi voisi sanoa, että matkalle lähteminen ei ole helppoa, mutta kun suunnittelet huolella ja asenteesi on positiivinen, matkan varrella on todella positiivisia, ikimuistoisia kokemuksia, jotka antavat voimaa ja uusia ideoita tulevaisuuteen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.