Mitä Tapahtuu Kun Elisabeth Kuolee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2243

  +
  Mitä Tapahtuu Kun Elisabeth Kuolee?

  Elisabethin kuollessa läheiset joutuvat kohtaamaan surun lisäksi myös käytännön asioita. Vaikka jokainen kuolema on yksilöllinen ja tilanne voi vaihdella esimerkiksi kuolintavan, ikäluokan ja perhetilanteen mukaan, tässä artikkelissa käydään läpi yleisimmät asiat, joita Suomessa asuvat ihmiset kohtaavat, kun läheinen kuolee.

  Ilmoitus kuolemasta

  Jos kuolema tapahtuu sairaalassa, hoitohenkilökunta huolehtii ilmoittamisesta Kanta-arkistoon. Jos taas kuolema tapahtuu muualla, esimerkiksi kotona, lääkäri on ilmoitettava välittömästi. Lääkärin on vahvistettava kuolema ja myönnettävä kuolintodistus. Kuolintodistuksen perusteella läheinen voi alkaa hoitaa käytännön järjestelyjä.

  Kuolinpesä

  Kun henkilö kuolee, syntyy kuolinpesä. Kuolinpesään kuuluvat kaikki vainajan omaisuus ja velat. Kuolinpesää hoitaa yleensä vainajan perilliset, ja jos perillisiä ei ole, hoitaa tätä tehtävää kuolinpesän hoitaja, joka määrätään pesänselvittäjän toimesta.

  Vainajan omaisuuden selvittäminen

  Kuolinpesää selvittäessä tulee määritellä vainajan omaisuus ja velat. Kuolinpesän selvittäminen on tärkeää, sillä vainajan mahdolliset velat ja velkojat voivat vaatia kuolinpesän jakoa. Siinä tapauksessa, että vainajan omaisuus tai varat ovat vakuutettu, voi vainajan omainen saada korvauksen.

  Perunkirjoitus

  Perunkirjoituksessa selvitetään vainajan varallisuus hetkellä, jolloin hän kuoli. Pesänjakajan ja perillisten tulee allekirjoittaa perukirja. Perukirjassa tulee mainita vainajan omaisuus, varallisuus ja velat. Perukirjan tekeminen on tärkeää, sillä siitä voi olla hyötyä verojen maksamisessa ja pesänjaossa.

  Pesänjako

  Pesänjakaja vastaa kuolinpesän tarkemmasta selvittämisestä ja pesänjakoon liittyvistä käytännön asioista. Perinnönjaossa on tärkeää, että perilliset ja mahdolliset testamentin saajat saavat oikeudenmukaisen osuuden vainajan pesästä.

  Vainajan hautajaisten järjestäminen

  Hautajaiset ovat monelle läheiselle vaikea ja surullinen tilaisuus. Hautajaisjärjestelyjä ja muistotilaisuutta varten tulee löytää sopiva aika ja paikka. Hautajaisiin liittyy myös monia käytännön asioita, kuten arkun ja kukkien hankinta. Hautaukseen liittyvän laskun voi maksaa kuolinpesän varoista.

  Henkilötodistus

  Henkilötodistukseen merkitään henkilön nimi, syntymäaika ja -paikka, kotiosoite ja kuolinpäivä- ja paikka. Omainen tai kuolinpesän hoitaja voi pyytää henkilötodistusta poliisilaitokselta tai maistraatista. Henkilötodistus tarvitaan useisiin käytännön asioihin, kuten pankkiasioiden hoitamiseen ja henkilökohtaisten asioiden selvittämiseen.

  Kun läheinen kuolee, joutuu kohtaamaan monia käytännön asioita. Läheisten on tärkeää tukea toisiaan ja huolehtia yhdessä käytännön järjestelyistä. On myös hyvä muistaa, että esimerkiksi hautajaiset voivat olla hieno tilaisuus muistella vainajaa ja hänen elämäänsä. Surun keskellä on tärkeää muistaa hyvät muistot.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.