Mitä Tapahtui Vuonna 1947

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #839

  +

  Mitä Tapahtui Vuonna 1947?

  Talouden kuihtuminen ja toipuminen

  Vuosi 1947 oli taloudellisesti haastava Suomelle, joka oli vasta toipumassa jatkosodan aikaisista vaikeuksista. Taloudellisen toipumisen vuoksi hintojen nousu oli maksimissaan, mikä johti elintarvikepulaan. Monet suomalaiset joutuivat kärsimään ruokapulan vuoksi, mikä johti muun muassa säännöstelyyn, joka rajoitti henkilöille annettavaa elintarvikemäärää.

  Sotakorvausten maksaminen Neuvostoliitolle oli myös taakan takana, mikä rajoitti Suomen taloudellisia mahdollisuuksia. Vuonna 1947 Suomen hallitus joutui tekemään vaikeita päätöksiä, kuten rautamalmin vientiä Neuvostoliittoon vastaan, sotakorvauksia maksettiin pääasiassa puuvillasta ja puusta.

  Poliittiset tapahtumat vuonna 1947

  Vuoden 1947 aikana Suomessa järjestettiin kunnallisvaalit. Ne olivat ensimmäiset sotien jälkeen, ja niissä oli merkkejä nostamisesta edellisistä vuoden 1945 vaaleista. Valtakunnanpolitiikassa poliittinen tilanne oli stabiilimpi kuin edellisenä vuonna, mikä johtui pääasiassa vasemmistopuolueiden hajanaisuudesta.

  Vuonna 1947 myös Suomen luokittelusta maataloustuotteiden kauttakulkuun vapauttava Baruch-suunnitelma hyväksyttiin. Tämä merkitsi sitä, että Suomi voisi käyttää maataloudelle ja taloudelle nimellistä hyödykettä, jonka arvo kansainvälisellä tasolla oli melko merkityksetön.

  Kulttuuri ja viihde

  Vuonna 1947 Suomessa oli lukuisia kulttuuritapahtumia. Helsingissä järjestettiin ensimmäinen urheilullinen musiikkikilpailu, joka toi esiin paikallisia musiikki- ja kulttuuriryhmiä. Myös valtava jalkapallo-ottelu järjestettiin Helsingin Olympiastadionilla, kun HJK:n ja Kiffenin välillä pelattiin ottelu. Urheilu oli tärkeä osa suomalaisia tapahtumia, ja monet jalkapallotapahtumat vetivät valtavia yleisöjä.

  Johtopäätös

  Vuosi 1947 oli Suomen kannalta merkityksellinen vuosi, joka oli talouden kuihtumisen ja poliittisten muutosten verkko. Suomi toipui kuitenkin vähitellen suurimman jälleenrakennuskauden jälkeen, joka oli seurausta jatkosodasta. Kulttuurisesti 1940-luvulla nähtiin monia tärkeitä tapahtumia, jotka juurruttivat suomalaisia perinteitä ja juhlia, ja vaikuttivat siten maan kulttuuriseen kehitykseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.