Mitä Tänään Syötäisiin Maanantai

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #242

  +

  Mitä Tänään Syötäisiin Maanantai?

  Maanantai on monille kiireinen päivä, kun uusi viikko alkaa ja arki rullaa taas käyntiin. Moni saattaa miettiä, mitä tänään syötäisiin maanantai-iltana, kun kaiken kiireen keskellä pitäisi saada ruoka valmiiksi. Tässä artikkelissa annetaan muutama vinkki maukkaan ja nopean maanantai-aterian valmistamiseen.

  Kasvisruoka

  Kasvisruoka onnistuu helposti maanantaihin, kun aikaa ei ole liikaa. Yksi nopea ja hyvä kasvisvaihtoehto on kasviswokki, johon voi käyttää juuri niitä kasviksia, joita kotona sattuu olemaan. Wokin voi maustaa esimerkiksi soijakastikkeella, inkiväärillä ja valkosipulilla. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi nuudelit tai riisi.

  Toinen helppo kasvisruokavaihtoehto on kasvisrisotto. Risotto onnistuu nopeasti, kun käyttää esimerkiksi tuoreita sieniä tai pakastettua parsakaalia. Risottoa voi maustaa esimerkiksi parmesaanilla ja ripauksella sitruunaa.

  Kalaa tai kanaa

  Jos kaipaat hieman enemmän proteiinia, kalaa tai kanaa on helppo valmistaa nopeasti. Esimerkiksi broilerinfileepihvit valmistuvat nopeasti pannulla. Ne voi tarjoilla esimerkiksi uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

  Kalan suhteen lohi on nopea ja helppo valinta. Lohifilee voidaan paistaa uunissa alle puolessa tunnissa. Lohen kaveriksi voi keittää vaikkapa perunoita tai tarjoilla kasvissalaatin kanssa.

  Pastaa

  Pastan valmistaminen on nopeaa ja helppoa, ja pastavaihtoehtoja on loputtomiin. Yksi nopea pastaresepti on kirsikkatomaatti-sinihomejuustopasta. Tomaatit ja sipuli paistetaan pannulla ja sekoitetaan keitetyn pastan ja sinihomejuuston kanssa. Pastaan voi lisätä myös esimerkiksi pinaattia tai raastettua porkkanaa.

  Toinen pastavaihtoehto on broileri-kasvispasta. Pannulla paistetaan ensin broileria ja kasviksia, kuten paprikaa ja porkkanaa. Tämän jälkeen pasta keitetään ja sekoitetaan broilerin ja kasvisten kanssa.

  Keitto

  Keitto on hyvä vaihtoehto varsinkin talvisin, kun kuumaa ja ravitsevaa ruokaa kaipailee. Yksi helppo keittovaihtoehto on kasvis-papusoppa. Tämä keitto valmistuu nopeasti, kun pavut ovat valmiiksi keitettyjä. Kasvikset, kuten porkkana ja selleri, keitetään vedessä ja sekaan lisätään pavut. Keittoon voi myös lisätä esimerkiksi pastaa tai riisiä.

  Toinen hyvä keittovaihtoehto on kikhernecurry-keitto. Kikherneet yhdistyvät hyvin porkkanan ja kookoksen kanssa. Keittoon voi myös lisätä esimerkiksi tomaattia ja paprikaa.

  Yhteenveto

  Maanantaista huolimatta ruoanlaitto voi olla nopeaa ja helppoa. Kasvisruoat, kala, kana, pasta ja keitto ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Muutamalla raaka-aineella ja mausteella saa nopeasti valmistettua maukkaan ja ravitsevan aterian, joka sopii hyvin kiireisiin arki-iltoihin. Muista myös suosia lähituotteita ja kokeilla rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä. Hyvää ruokahalua!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.