Mitä Taloudellista Hyötyä Integraatiosta On Ollut Euroopan Unionin Jäsenmaille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #547

  +
  Mitä Taloudellista Hyötyä Integraatiosta On Ollut Euroopan Unionin Jäsenmaille?

  Euroopan Unioni (EU) on yksi maailman suurimmista talous- ja poliittisista yhteisöistä, joka perustettiin edistämään rauhaa, vaurautta ja yhteistyötä Euroopassa. Suomi on ollut EU:n jäsen vuodesta 1995, ja integraatio on tuonut monia taloudellisia hyötyjä Suomelle ja muille EU:n jäsenmaille.

  Vapaakauppa

  EU:n sisämarkkinat tarjoavat mahdollisuuden vapaaseen kauppaan kaikkien jäsenmaiden välillä. Tämä tarkoittaa, että Suomen yritykset voivat myydä tuotteitaan muihin EU-maihin ilman tullimaksuja ja muita kaupan esteitä. Tämä on lisännyt Suomen viennin määrää ja vahvistanut sen taloutta.

  EU:n sisämarkkinat ovat myös madaltaneet hintoja kuluttajille. Kilpailu on lisääntynyt, kun yritykset on täytynyt kilpailla ulkomaisia yrityksiä vastaan, ja tämä on johtanut alhaisempiin hintoihin kuluttajille.

  Rahoitus

  EU:n jäsenmaat ovat myös saaneet taloudellista hyötyä EU:n rahoituksesta. Suomi saa vuosittain yli 1 miljardi euroa EU:sta, jota käytetään erilaisiin projekteihin ja ohjelmiin. Tämä raha auttaa Suomea kehittämään talouttaan ja lisäämään työllisyyttä.

  EU:n rakennerahastot ovat auttaneet myös monia muita jäsenmaita, erityisesti niitä, jotka ovat kärsineet taloudellisista vaikeuksista. Rakennerahastojen kautta EU on tukenut esimerkiksi alueiden kehittämistä, jotta niistä tulee kilpailukykyisempiä.

  Sopimukset

  EU:n jäsenmaat voivat tehdä sopimuksia muiden maiden ja alueiden kanssa helpommin ja nopeammin kuin yksinään. EU on solminut kauppasopimuksia muiden maiden, kuten Kanadan ja Japanin, kanssa. Tämä hyödyttää koko EU:ta ja sen jäsenmaita, koska se lisää kauppaa ja taloudellista toimintaa.

  Lisäksi EU:n jäsenmaat ovat yksinään pieniä toimijoita kansainvälisellä areenalla, mutta yhdessä ne muodostavat suuren ja vaikutusvaltaisen talousalueen. Tämä vaikutusvalta on tärkeä kansainvälisten neuvottelujen ja päätösten tekemisessä, esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

  Yhteinen valuutta

  EU:n jäsenmaat voivat myös käyttää yhteistä valuuttaa, euroa. Tämä on poistanut valuuttakurssiriskin ja vähentänyt kustannuksia yrityksille, jotka ovat toimineet useassa EU-maassa. Euro on lisännyt myös EU:n sisäistä kauppaa, mikä on parantanut taloudellista yhdentymistä.

  Lopuksi

  EU:n integraatio on tuonut monia taloudellisia hyötyjä Euroopan maille, mukaan lukien Suomelle. Vapaakauppa, rahoitus, sopimukset ja yhteinen valuutta ovat kaikki edistäneet taloudellista toimintaa ja lisänneet kilpailukykyä. EU:n jäsenmaiden välillä on myös tiivis yhteistyö, joka on auttanut valtioita käsittelemään yhteisiä haasteita kuten ilmastonmuutosta ja turvallisuutta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.