Mitä Taide On

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5215

  +

  Mitä taide on?

  Taide on yksi ihmiskunnan vanhimmista ilmaisumuodoista, joka on kulkenut kansojen ja aikakausien yli ja edelleen inspiroimassa, ilahduttamassa ja provosoimassa ihmisiä ympäri maailmaa. Mutta vaikka taiteen tärkeys on universaali, on sen määrittely kuitenkin monimutkaista ja subjektiivista.

  Taide voi olla monenlaista; maalaus, veistos, musiikki, kirjallisuus, tanssi – vain muutamia mainitaksemme. Jokainen muoto on erillinen, mutta yhdistävä tekijä on se, että ne on luotu ajatuksella luoda emotionaalinen reaktio katsojissa tai kuulijoissa. Taide siis vaikuttaa ihmisiin ja herättää tunteita.

  Yleisesti taiteen tarkoitus on tuottaa kauneutta ja saada ihmiset ajattelemaan, mutta se ei ole aina sen tärkein funktio. Joskus taide on epämiellyttävä tai ristiriitainen, ja sen tarkoitus onkin herättää keskustelua ja haastaa ihmisiä ajattelemaan uudelleen käsityksiään maailmasta tai taiteen roolista yhteiskunnassa.

  Taide on aina ollut sidoksissa kulttuuriin ja yhteiskuntaan, ja sen merkitys on muuttunut historian aikana. Aikoinaan taide oli yleensä peruutettu vain eliitin harrastukseksi, mutta nykyään taiteilijoilla on laajentunut yleisö ja mahdollisuus tavoittaa ihmisiä ympäri maailmaa.

  Suomi on myös tunnettu taiteestaan. Merkittäviä suomalaisia taiteilijoita ovat muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Alvar Aalto, Eero Järnefelt ja Tove Jansson. Suomessa taide kiehtoo ihmisiä edelleen, ja kaupungit ovat täynnä gallerioita ja museoita, joissa kävijät voivat tutustua sekä kansainväliseen että kotimaiseen taiteeseen.

  Kaiken kaikkiaan taide on aina ollut tärkeä osa ihmiskunnan historiaa ja se on edelleen osa ihmisen tarvetta ilmaista itseään. Taide voi inspiroida meitä, antaa meille iloa ja huolta yhteydestä toisiin. Näin se auttaa meitä yltämään sosiaalisesti, henkisesti ja emotionaalisesti merkitykselliseen elämään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.