Mitä Syödä Tankkauspäivänä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6044

  +
  Mitä Syödä Tankkauspäivänä?

  Tankkauspäivä on tärkeä päivä monille kuntoilijoille ja urheilijoille, sillä se auttaa kehoa palautumaan ja saavuttamaan optimaalisen suorituskyvyn. Tankkauspäivän ideana on syödä hiilihydraatteja suurempia määriä ja paljon proteiinia. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, mitä syödä tankkauspäivänä Suomessa.

  Aamupala:

  Tankkauspäivän aamupala on tärkeä, sillä se antaa energian koko päiväksi. Aamupalaksi sopivat hiilihydraatit, kuten kaurapuuro, ruisleipä tai puolukkasmoothie. Lisää smoothieen proteiinipitoisia aineksia, kuten kaurahiutaleita tai pähkinöitä.

  Lounas:

  Lounaaksi sopivat hyvin proteiinipitoiset ruuat, kuten kanaa, kalaa tai tofu. Kanan kanssa voit syödä esimerkiksi riisiä ja vihanneksia. Tofun kanssa sopii hyvin nuudelit ja munakoiso. Kalaa voit nauttia perunoiden ja vihannesten kanssa.

  Välipala:

  Välipalaksi sopivat esimerkiksi jogurtti ja marjat, pähkinät ja raakasuklaa tai banaanipannukakut. Välipalassa on tärkeää muistaa proteiinin saanti, joten valitse tuotteita joissa on paljon proteiinia.

  Päivällinen:

  Päivällisellä kannattaa suosia taas proteiinipitoisia aterioita, kuten naudanlihaa tai lohta. Lihaa voit tarjoilla esimerkiksi bataattiranskalaisilla ja salaattipohjalla. Lohta voit tarjoilla perunoiden ja porkkanoiden kanssa.

  Iltapala:

  Illalla ennen nukkumaanmenoa kannattaa syödä proteiinipitoisia tuotteita. Esimerkiksi kananmunat, avokado tai raejuusto sopivat mainiosti iltapalaksi. Pidä huolta, että edellisestä ateriasta on kulunut noin kaksi tuntia ennen iltapalaa.

  Yhteenveto:

  Tankkauspäivänä on tärkeää syödä hiilihydraatteja suurempia määriä ja paljon proteiinia. Suomessa sopivia ruokia tankkauspäivänä ovat esimerkiksi kaurapuuro, ruisleipä, kanaa, kalaa ja tofu. Myös marjat, pähkinät ja jogurtti ovat hyviä välipaloja. Päivän viimeinen ateria kannattaa koostaa proteiinipitoisista ruoka-aineista, kuten kananmunista, avokadosta tai raejuustosta.

  Lopuksi on hyvä muistaa, että tankkauspäivänä ei tule ylensyödä, vaan syödä tasapainoisesti proteiinia ja hiilihydraatteja sopivassa suhteessa. Muista myös, että jokaisen keho on erilainen ja siksi on tärkeää löytää omaan kehoon sopiva ruokavalio.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.