Mitä Syödä Rapujen Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1303

  +

  Mitä Syödä Rapujen Kanssa Suomessa

  Jos nautit rapujuhlista Suomessa, tiedät, että rapujuhlat eivät ole vain äyriäisruuista nauttimista, vaan ne ovat myös ystävien ja perheen kanssa istumista. Kaikenlaiset ruuat ja juomat ovat tervetulleita, mutta on olemassa joitakin suosittuja ruokavalintoja, jotka sopivat hyvin rapujen kylkeen. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, mitä syödä rapujen kanssa.

  1. Perunat

  Peruna on tärkeä osa rapujuhlia, koska se sitoo yhdessä rapujen kanssa. Perunat ovat helppoja valmistaa ja ne sopivat hyvin monenlaiseen ruokaan. Keitä perunoita suolavedessä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoile perunat keitinvedessä tai kuivaile niitä ja ripottele hieman suolaa päälle.

  2. Smetana

  Smetana maistuu rapujen kanssa suussa sulavalta. Smetana on kuin hapan kerma ja se on perinteinen lisuke rapujuhlilla. Voit käyttää sitä joko kastikkeena rapujen päälle, tai sitten dippikastikkeena keitetyille perunoille. Voit myös lisätä smetanaa salaatteihin tai leivän päälle.

  3. Leipä

  Tuore leipä on tarttumapinta rapujen kanssa ja maistuu herkulliselta. Voit käyttää ruisleipää, tummaa leipää tai vaaleaa leipää. Leivän päälle voit laittaa esimerkiksi voita, juustoa tai smetanaa.

  4. Salaatti

  Salaatti tuo mukavaa raikkautta rapupöytään. Pilko pikkuporkkanoita, kurkkua ja paprikaa pieniksi kuutioiksi ja lisää sekaan vihreää salaattia. Voit koristella salaatin tillillä ja persiljalla. Tarjoile salaatti smetanalla ja keitettyjen perunoiden kanssa.

  5. Juomat

  Rapujuhlien juhlajuomat ovat perinteisesti olut, valkoviini ja snapsi. Oluen voi valita oman maun mukaan, esimerkiksi vaalea lager sopii rapujen kanssa hyvin. Valitse valkoviini kuivasta valikoimasta. Snapsien kanssa on suosittua juoda perinteistä kuminavodkaa. Muista kuitenkin, että alkoholia tulee nauttia kohtuudella, jotta rapujuhlat sujuvat mukavasti.

  Päätelmä

  Rapujuhlat ovat erinomaista ruokaa, juomaa ja seuraa. Peruna, smetana, leipä, salaatti ja juomat sopivat erinomaisesti nautittavaksi rapujen kanssa. Kun kaikki nämä herkut ovat käsillä, rapujuhlat ovat täydessä vauhdissa! Muista kuitenkin varoa rapujen piikkejä, ettet vahingoita itseäsi. Nauti rapujuhlista!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.