Mitä Syödä Oksennustaudin Jälkeen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4080

  +

  Mitä Syödä Oksennustaudin Jälkeen

  Oksennustauti on yleinen sairaus, jonka oireina ovat pahoinvointi, oksentelu ja ripuli. Ruokahaluttomuus on yleistä oksennustaudin aikanakin, mutta kun oireet helpottavat, on tärkeää syödä terveellistä ruokaa saadakseen takaisin voimansa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kannattaa syödä oksennustaudin jälkeen.

  Nesteet ovat tärkeitä

  Oksennustaudin aikana keho menettää runsaasti nestettä, joten on tärkeää juoda paljon vettä tai muita nesteitä sairauden aikana. Veden ohella hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kasvisliemi, jossa on runsaasti suolaa ja muita ravintoaineita. Jos suun kautta juominen ei onnistu, kannattaa kokeilla juomia esimerkiksi pillillä tai syömäpuikolla. Etenkin lapsille on tärkeää huolehtia riittävästä nesteen saannista, jotta välttyy nestehukalta.

  Kokeile kevyitä ruokia

  Oksennustaudin jälkeen kannattaa aloittaa kevyillä ruuilla, kuten keittoilla tai puuroilla. Niissä on runsaasti nestettä ja ne ovat helposti sulavia. Voit kokeilla esimerkiksi kana- tai kasviskeittoa, riisipuuroa tai mannapuuroa. Myös banaani on hyvä valinta, sillä se sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja kaliumia, mikä auttaa palauttamaan kehon nestetasapainon. Jogurtti tai jogurttijuoma voivat myös olla hyväksi, sillä ne sisältävät probiootteja eli hyviä bakteereja, jotka edistävät suoliston hyvinvointia.

  Vältä raskasta ruokaa

  Vaikka ruokahalu palaisi, kannattaa välttää raskasta ja rasvaista ruokaa oksennustaudin jälkeen. Tämä johtuu siitä, että raskas ja rasvainen ruoka voi olla vaikeasti sulavaa ja lisätä pahoinvointia. Lisäksi ne voivat kuormittaa suolistoa, joka on jo saattanut kärsiä oksennustaudista. Hyviä vaihtoehtoja ovat kevyet proteiinit, kuten kana tai kala, joiden lisäksi kannattaa syödä paljon kasviksia.

  Hyviä ruokia oksennustaudin jälkeen

  Hyviä ruokia oksennustaudin jälkeen ovat siis kevyet keitot, puurot, banaani, jogurtti ja kevyet proteiinit. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen keho on erilainen ja reagoi eri tavalla eri ruokaan, joten on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja kokeilla, mikä toimii parhaiten. On myös hyvä muistaa, että oksennustaudin jälkeen keho tarvitsee paljon lepoa ja rauhallista toipumista, jotta se pääsee takaisin normaaliin tilaansa.

  Yhteenveto

  Oksennustaudin jälkeen on tärkeää juoda paljon nestettä, kokeilla kevyitä ruokia ja välttää raskasta ruokaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi keitot, puurot, banaani, jogurtti ja kevyet proteiinit. Kehon kuunteleminen ja sen tarpeiden huomioiminen on avainasemassa paranemisessa oksennustaudin jälkeen.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.