Mitä Syödä Makkaran Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5474

  +

  Mitä Syödä Makkaran Kanssa?

  Makkara on monen suomalaisen suosikkiruokaa eri tilanteissa. Voit syödä sitä grillattuna, paistettuna tai vaikka keitettynä. Mutta mikä on paras tapa nauttia makkaraa? Alla on listattu muutamia suosittuja makupareja, joilla saat täydennettyä makkaran makuelämyksen.

  Perunasalaatti

  Perunasalaatti on loistava lisuke makkaran kanssa. Paistettu tai grillattu makkara maistuu mainiolta perunasalaatin kanssa. Voit loihtia perunasalaatin kätevästi valmiista perunaperunoista, joihin saat lisättyä esimerkiksi kovaksi keitettyjä kananmunia ja suolakurkkua.

  Uunijuurekset

  Paistetut uunijuurekset ovat ihanaa lisä makkaralle. Voit valmistaa uunijuureksia käyttäen monia eri kasviksia, kuten perunaa, porkkanaa, bataattia ja punajuurta. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja mausteita oman maun mukaan. Uunijuuresten kanssa ei tarvita sen kummempia lisukkeita, sillä ne ovat maukkaita sellaisenaan.

  Ketsuppi ja sinappi

  Ketsuppi ja sinappi ovat klassisia lisukkeita makkaran kanssa. Ketsupin makeus ja sinapin kirpeys toimivat hyvin yhdessä makkaran kanssa. Voit käyttää tavallisen ketsupin ja sinapin lisäksi myös erilaisia chutney-kastikkeita, jotka tuovat mukavaa vaihtelua.

  Salaatti

  Salaatti on kevyt ja raikas lisuke makkaran kanssa. Voit valmistaa salaatin käyttäen esimerkiksi rucolaa, tomaattia, kurkkua ja paprikaa. Salaatti sopii erityisesti grillimakkaran kanssa, sillä sen raikkaus tasapainottaa makua. Voit tarjota salaatin kastikkeen kanssa tai kokeilla lisätä salaatin joukkoon hedelmiä ja pähkinöitä.

  Patonki

  Patonki on herkullinen lisä makkaran kanssa. Paahda patongin viipaleet ja tarjoile ne makkaran kanssa. Voit myös laittaa patongin sisään paistettua ja grillattua makkaraa ja lisäämästä täytteen joukkoon haluamiasi kasviksia ja kastikkeita. Tämä makupari on taatusti täyttävä ja herkullinen ateria, joka sopii myös piknik-evääksi.

  Johtopäätökset

  Makkara on monipuolinen ruoka, jolla on lukemattomia mahdollisuuksia. Kokeile erilaisia lisukkeita ja löydä oma suosikkisi! Voit myös kokeilla erilaisia makumakara-vaihtoehtoja, jotka tuovat mielenkiintoa ja vaihtelua ruokavalioon.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.