Mitä Syödä Kalapuikkojen Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3357

  +

  Mitä syödä kalapuikkojen kanssa?

  Kalapuikot ovat suomalaisten suosikkiruoka, mutta usein tarvitsemme hieman inspiroitumista siitä, mitä syödä kalapuikkojen kanssa. Tässä artikkelissa kerromme muutamia herkullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat täydellisesti kalapuikkojen seuraksi.

  1. Perunasose

  Perunasose on perinteisesti yksi kalapuikkojen suosituimmista lisukkeista Suomessa. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasosekoneella ja sekoita joukkoon hieman maitoa ja voita. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kalapuikkojen kanssa.

  2. Röstiperunat

  Röstiperunat ovat rapeita ja maukkaita, ja ne sopivat täydellisesti kalapuikkojen seuraksi. Raasta perunat karkeaksi ja sekoita joukkoon suolaa ja pippuria. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista perunaraasteet rapeiksi ja kullanruskeiksi.

  3. Kukkakaalimuusi

  Kukkakaalimuusi on terveellisempi vaihtoehto perunasoselle, ja se sopii hyvin kalapuikkojen kanssa. Keitä kukkakaalia kiehuvassa vedessä, kunnes se on pehmeää. Soseuta kukkakaali sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella ja lisää joukkoon hieman maitoa ja voita. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kalapuikkojen kanssa.

  4. Viherpippurikastike

  Viherpippurikastikkeessa on raikas ja mausteinen maku, joka sopii täydellisesti kalapuikkojen kanssa. Kuumenna pannulla voita ja lisää joukkoon viherpippureita. Paista hetki ja lisää joukkoon kermaa. Keitä kastiketta muutama minuutti, kunnes se on hieman sakeaa. Mausta suolalla ja tarjoile kalapuikkojen kanssa.

  5. Sitruunaperunat

  Sitruunaperunat ovat raikkaita ja sopivat hyvin kalapuikkojen kanssa. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon öljyä, sitruunamehua ja suolaa. Paista perunoita uunissa kunnes ne ovat kullanruskeita ja tarjoile kalapuikkojen kanssa.

  Yhteenveto

  Kalapuikot ovat suomalaisten suosikkiruoka, ja lisukkeiden avulla voimme tehdä siitä vielä herkullisempaa. Perunasose, röstiperunat, kukkakaalimuusi, viherpippurikastike ja sitruunaperunat ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit syödä kalapuikkojen kanssa. Kokeile rohkeasti erilaisia lisukkeita ja löydä oma suosikkisi!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.