Mitä Syödä Juhannuksena

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #5881

  +

  Mitä Syödä Juhannuksena?

  Juhannus on Suomen kesän kohokohta, joka yleensä vietetään juhannusaattona juhlimalla keskikesän juhlaa. Juhannus on myös herkuttelun aikaa, joten tässä artikkelissa kerromme, mitä syödä juhannuksena.

  Perinteisiä juhannusruokia

  Juhannukseen kuuluu perinteisten juhannusruokien nauttiminen. Yksi tällainen ruoka on uusien perunoiden syöminen. Uudet perunat ovat erityisen maukkaita juuri juhannusaikaan, ja ne maistuvat erinomaisesti esimerkiksi sillin kanssa.

  Toinen perinteinen juhannusruoka on tietysti grillattu makkara. Erilaisia makkaroita löytyy jokaisen makumieltymyksen mukaan, joten grillatessa kannattaa kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä.

  Kivetön siika on myös yleinen juhannusruoka erityisesti Etelä-Suomessa. Siikaa voi nauttia esimerkiksi rosollin kanssa, ja se sopii hyvin juhannuspöytään kevyempänä vaihtoehtona.

  Juhannuksen herkut

  Juhannuksen herkkuihin kuuluu yleensä myös erilaiset naposteltavat ja snackit. Esimerkiksi marinoituja kasviksia tai oluen kanssa nautittavia suolapähkinöitä voi tarjoilla juhannuskokon äärellä.

  Salaatti sopii mainiosti juhannuspöytään, sillä se on raikasta ja kevyttä syötävää grilliruoan lisäksi. Salaatin kanssa voi tarjota esimerkiksi tuoretta maalaisleipää.

  Jälkiruuaksi sopii esimerkiksi juhannuskakku tai raparperipiirakka. Raparperit ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten raparperipiirakka on erinomainen valinta juhannuksen makeaksi herkuksi.

  Juhannuksen juomat

  Juhannuksena kannattaa muistaa myös juomat. Perinteisesti juhannuksena juodaan simaa, joka sopii erinomaisesti grilliruoan kanssa. Siman lisäksi voi nauttia esimerkiksi olutta tai kuohuviiniä.

  Jos haluaa juhlistaa juhannusta todella erityisten juomien kanssa, kannattaa kokeilla vaikkapa suomalaista giniä tai omenamehua, johon on lisätty minttua tai muita yrttejä.

  Yhteenveto

  Juhannus on herkuttelun aikaa, ja Suomessa juhannusravintola tarjoaa perinteisiä juhannusruokia, kuten uusia perunoita, grillattua makkaraa ja kivetöntä siikaa. Herkuttelun lisäksi voi nauttia erilaisia naposteltavia ja juomia, kuten simaa, olutta tai kuohuviiniä. Juhannuksen herkullisiin jälkiruokiin kuuluvat juhannuskakku tai raparperipiirakka. Hyvää juhannusta!

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.