Mitä Syödä Jos Närästää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3422

  +

  Mitä Syödä Jos Närästää

  Närästys on yleinen vaiva, joka voi johtua ruokavaliosta, stressistä, ylipainosta tai jopa sairauksista. Närästys tuntuu polttavana tai pistävänä tunteena rintalastan takana tai vatsassa ja se voi olla erittäin epämiellyttävä. Onneksi oikealla ruokavaliolla ja elämäntapavalinnoilla voit vähentää närästyksen oireita ja välttää sen pahenemisen. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kannattaa syödä ja mitä välttää, jos sinulla on närästysongelmia.

  Hyvä syötävää närästyksen aikana

  Vaikka närästys tuntuu epämiellyttävältä, ei ole syytä lopettaa syömistä kokonaan. Sen sijaan on tärkeää syödä terveellisesti ja valita ruokia, jotka eivät pahenna oireita. Tässä muutamia ruokia, jotka voivat auttaa närästysongelmissa:

  Kasvikset: Kasvikset ovat terveellinen ja ravitseva vaihtoehto närästyksen aikana. Täysjyväleipä, avokado, bataatti, parsakaali ja pavut ovat hyviä vaihtoehtoja.

  Hedelmät: Päärynät, banaanit, omenat, melonit, ja mango ovat hyvä vaihtoehto hedelmiä kärsiville, varsinkin jos ne ovat alhaisempi happopitoisuus kuin muut hedelmät.

  Pähkinöitä ja siemeniä: Mantelit ja kaura ovat erinomainen vaihtoehto, ne ovat ravitsevia ja hyvin sulavia.

  Kana ja kalkkuna: Naudanliha, rasvaiset lihat, sianliha ja lammas kannattaa välttää, mutta kana ja kalkkuna ovat hyviä proteiinin lähteitä ja helpommin sulavia.

  Kaurapuuro: Kaurapuuro sisältää paljon kuitua, mikä auttaa vatsaa ja suolistoa toimimaan oikein. Kaurapuuron lisääminen aamupalalle voi auttaa närästysongelmissa.

  Ruokia ja juomia, joita kannattaa välttää närästyksen aikana

  Närästyksen välttämiseksi on tärkeää välttää joitakin ruokia ja juomia. Tässä muutamia esimerkkejä:

  Punainen liha: Naudanliha, lammas, sianliha ja rasvaiset lihat ovat vaikea sulattaa ja pahentavat närästystä.

  Maitotuotteet: Jos et ole laktoosi-intolerantti, voit käyttää maitotuotteita, mutta tarvitset välttää runsasta maitotuotteiden käyttöä. Voit kokeilla laktoosittomia maitotuotteita, kuten juustoja ja jogurtteja.

  Happamat ruuat ja juomat: Sitrushedelmät, kahvi, tee, hiilihappopitoiset juomat ja tomaatit ovat happamia ja voivat aiheuttaa närästyskohtauksen.

  Mausteiset ruuat: Mausteiset ruuat, kuten chilikastikkeet ja curry, voivat ärsyttää ruokatorven limakalvoja.

  Alkoholi: Alkoholijuomien liiallinen kulutus on yksi suurimmista närästyksen syistä ja ne harmittavat kehoa.

  Johtopäätös

  Närästys voi olla erittäin kiusallinen vaiva, mutta oikealla ruokavaliolla ja elämäntapavalinnoilla oireita voi vähentää merkittävästi. Vältä runsasta syömistä, syö terveellisiä kasviksia ja hedelmiä, vältä happamia ja mausteisia ruokia ja juomia, älä juo liikaa alkoholia, kääri jalkasi syömisen jälkeen, mene kävelylle syömisen jälkeen ja syö hitaasti. Tarvittaessa lääkäriltäsi voit pyytää neuvoa ja reseptejä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.