Mitä Syödä Dieetillä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #2192

  +
  Mitä Syödä Dieetillä Suomessa?

  Elämme aikaa, jolloin terveellisen ruokavalion merkitystä korostetaan yhä enemmän. Ihmiset haluavat varmistaa, että he syövät oikein ja saavat keholleen tarvitsemansa ravinteet. Erilaisten dieettien suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosina, ja monet ihmiset noudattavatkin erilaisia dieettejä. Mutta mitä sitten kannattaa syödä dieetillä Suomessa?

  1. Vähähiilihydraattinen ruokavalio

  Vähähiilihydraattinen ruokavalio perustuu hiilihydraattien vähentämiseen ja niiden korvaamiseen proteiinilla ja terveellisillä rasvoilla. Suomessa tämä esimerkiksi tarkoittaa sitä, että leivän ja pastan sijaan syödään enemmän kasviksia, lihaa, kalaa, kanaa ja kananmunia. Ruokavalioon kuuluu myös runsaasti vihanneksia, marjoja ja hyviä rasvoja, kuten avokadoa, pähkinöitä ja oliiviöljyä.

  2. Kasvisruokavalio

  Useat ihmiset ovat siirtyneet kasviperäiseen ruokavalioon tai ovat vähentäneet eläinperäisiä tuotteita ruokavaliossaan. Kasvisruokavalio sisältää runsaasti vihanneksia, hedelmiä, palkokasveja ja viljoja. Tärkeitä ravintoaineita pitää ottaa huomioon, kuten proteiinin, raudan ja B12-vitamiinin saanti. Ravintolisät ja valmisteet voivat toimia lisänä varmistamaan mikroravinteiden saannin.

  3. Paleo-ruokavalio

  Paleo-ruokavalio perustuu esihistorialliseen elämäntapaan, jolloin ihmiset elivät metsästäjä-keräilijöinä. Tämän ruokavalion mukaan tulee syödä juuri sitä, mitä ihmiset syövät luonnossa kasvavia, kyseisellä alueella eläviä ruokia. Paleo-ruokavalioon kuuluvat muun muassa kalat, lihat, vihannekset, hedelmät, pähkinät ja siemenet.

  4. Vegaaninen ruokavalio

  Vegaaninen ruokavalio perustuu täysin eläinperäisten tuotteiden poisjättämiseen: ei lihaa, kalaa, kananmunia, maitotuotteita tai muita tuotteita, joissa on eläinperäisiä raaka-aineita. Tärkeää on varmistaa proteiinin, raudan, B12-vitamiinin, D-vitamiinin ja kalsiumin saanti kasvikunnan tuotteista.

  5. Gluteeniton ruokavalio

  Gluteeniton ruokavalio tarkoittaa viljan proteiinin gluteenin poisjättämistä ruokavaliosta. Suositeltujen tuotteiden listalta löytyvät esimerkiksi riisi, quinoa, gluteenittomat viljat, vihannekset, hedelmät ja marjat, palkokasvit, kala, liha ja kananmunat.

  Yhteenvetona, mitä sitten kannattaa syödä dieetillä Suomessa? Yksinkertaisesti vastaus on, että vaihtoehtoja on paljon, ja on tärkeää löytää sopiva ruokavalio oman elämäntavan ja tarpeiden mukaan. Endorfiineja voisitte päästä hyvin valmistetuissa erilaisissa aterioissam, joissa panostetaan makumaailmaan ja terveellisiin ainesosiin. Tutustu eri vaihtoehtoihin, ja etsi omaan elämäntapaasi sopiva ruokavalio, joka sisältää kehollesi tärkeät ravintoaineet.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.