Mitä Sushin Kanssa Syödään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #2804

  +
  Mitä Sushin Kanssa Syödään

  Sushi on japanilainen ruokalaji, joka on yhä suositumpi Suomessa. Se koostuu yleensä merenelävistä ja kasviksista, jotka on kääritty riisiin ja merilevään. Vaikka sushi on erinomainen herkku itsessään, on tärkeää tietää, mitä lisukkeita sushin kanssa kannattaa syödä. Tässä artikkelissa käymme läpi suositeltavat lisukkeet ja miten niitä kannattaa käyttää.

  Wasabi

  Ensimmäinen ja ehkäpä yleisin sushin lisuke on wasabi. Se on vihreä tahna, joka on voimakkaan tulinen maku. Wasabia tulee käyttää sushin kanssa varovaisesti, sillä se voi olla liian tulista monille. Jos wasabia laitetaan liikaa, ruoka voi tuntua epämiellyttävän tuliselta. Wasabia kannattaa laittaa sushin päälle tai sekoittaa soijakastikkeen kanssa.

  Soijakastike

  Soijakastike on toinen yleinen sushin lisuke. Se on suolainen mauste, joka sopii hyvin sushin kanssa. Soijakastiketta käytetään yleensä dippaamalla sushia kastikkeeseen tai kaatamalla sitä sushin päälle. Tärkeää on kuitenkin huomata, että soijakastiketta ei kannata laittaa sushin päälle liikaa, sillä se voi liottaa riisiä ja sekoittaa makua.

  Inkivääri

  Inkivääri on sushin lisuke, joka on tarkoitettu maun puhdistamiseen suupalojen välillä. Inkivääriä kannattaa syödä pienin paloina sushin välissä, jotta suun maku puhdistuu. Inkivääriä ei tule käyttää sushin päälle, sekoitettuna tai liotettuna, sillä sen maku voi häiritä sushin makua.

  Gari

  Gari eli inkiväärin marinoima sushi on toinen inkivääriin liittyvä lisuke. Se on hieman makea ja hapan herkku, joka sopii hyvin sushin kanssa. Garia voi syödä välipalana tai sekoittaa soijakastikkeen kanssa. Garia ei kuitenkaan kannata syödä samalla suupalalla sushin kanssa, sillä sen makea maku voi häiritä sushin makua.

  Miso-keitto

  Miso-keitto on japanilainen keitto, joka on valmistettu soijapavuista. Se on herkullinen lisuke sushin kanssa, joka auttaa puhdistamaan suuta sushin välillä. Miso-keittottomana kannattaa kokeilla muutamia kulauksia, jotta suun maku puhdistuu.

  Yasai itame

  Yasai itame on japanilainen kasvisruoka, joka sopii erinomaisesti sushin kanssa. Yasai itame on valmistettu parsakaalista, porkkanasta ja sipulista, ja sitä voi syödä sushin välillä. Yasai itamesta tulee syödä vain pieniä määriä, jotta se ei häiritse sushin makua.

  Yhteenveto

  Sushin kanssa kannattaa syödä joitakin lisukkeita, kuten wasabia, soijakastiketta, inkivääriä, gariaa, miso-keittoa ja yasai itamea. Oikein käytettynä nämä lisukkeet tehostavat sushin makua ja puhdistavat suun maun sushin välillä. On kuitenkin tärkeää syödä näitä lisukkeita pienin määrin ja oikeaan aikaan, jotta ne eivät häiritse sushin makua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.