Mitä Suomesta Viedään Ulkomaille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #2077

  +
  Mitä Suomesta Viedään Ulkomaille?

  Suomen vahva talous perustuu moniin tekijöihin, kuten metsäteollisuuteen, teknologiaan ja matkailuun. Valitettavasti kuitenkin jotkut näistä tekijöistä vievät myös paljon Suomessa tuotettua arvoa ulkomaille. Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamaa tärkeää aluetta ja sitä, kuinka paljon niistä viedään Suomen rajojen ulkopuolelle.

  Metsäteollisuus

  Suomen metsien käyttö on ollut keskeinen osa maamme taloutta jo pitkään. Suomessa on paljon metsäteollisuutta, joka tuottaa muun muassa paperia, puutuotteita ja energiapuuta. Valitettavasti kuitenkin suuri osa näistä tuotteista viedään ulkomaille. Esimerkiksi noin 80 prosenttia Suomessa tuotetusta sellusta menee vientiin, suurimmaksi osaksi Kiinaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka Suomi onkin metsien osalta vahva luonnonvarojen tuottaja, osa tästä arvosta valuu suoraan ulkomaille.

  Teknologia

  Suomessa on myös paljon teknologiayrityksiä, kuten Nokia, joka on ollut pitkään yksi maamme suurimmista vientituotteista. Valitettavasti kuitenkin monien teknologiayritysten tuotteet valmistetaan ulkomailla halvemmalla, joten suuri osa teknologiasta, joka meille myydään, ei olekaan Suomessa tuotettua. Tämä ei tarkoita sitä, että teknologia ei olisi tärkeä osa Suomen taloutta, mutta se tarkoittaa sitä, että suuri osa siitä arvosta, jonka teknologia tuottaa, jää Suomen ulkopuolelle.

  Matkailu

  Suomi on tunnettu kauniista luonnostaan ja erilaisista aktiviteeteista, kuten talviurheilusta ja saunasta. Tämä tekee maasta suositun matkailukohteen, joka houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja. Vaikka matkailu luo Suomessa paljon työpaikkoja ja tukee paikallisia yrityksiä, osa matkailuun käytetyistä rahoista valuu myös ulkomaille. Esimerkiksi hotelliketjujen voitot usein ohjataan takaisin emoyhtiölle ulkomaille.

  Vaikka suuri määrä Suomessa tuotetusta arvosta valuu ulkomaille, on tärkeää muistaa, että vienti on myös tärkeä osa Suomen taloutta. Vienti luo työpaikkoja ja auttaa taloutta kasvamaan. Lisäksi yhteydet ulkomaille auttavat parantamaan Suomen kilpailukykyä ja avaavat uusia mahdollisuuksia kasvulle. Kuitenkin on myös tärkeää kehittää paikallista tuotantoa ja välttää liiallista riippuvuutta ulkomaisista yhtiöistä, jotta voidaan varmistaa, että Suomen talous pysyy vahvana myös tulevaisuudessa.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomi tarjoaa monia vahvoja vientituotteita ja -palveluja, jotka ovat merkittävä osa talouttamme. Samaan aikaan kuitenkin on tärkeää harkita, ettemme liiallisesti luovuttaisi sitä arvoa, jonka voimme tuottaa ja säilyttää Suomessa. On tärkeää jatkaa kehittämistä ja parantaa paikallisten yritysten kilpailukykyä, jotta Suomi voi jatkaa menestystä tulevaisuudessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.