Mitä Suomessa Ei Saa Markkinoida

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6150

  +
  Mitä Suomessa ei saa markkinoida?

  Suomessa on useita lainsäädännöllisiä rajoituksia sille, mitä ei saa markkinoida. Tässä artikkelissa tarkastellaan muutamia esimerkkejä Suomessa kielletyistä markkinointikäytännöistä.

  1. Tupakkatuotteet

  Suomessa tupakkatuotteiden mainonta on kielletty. Tämä kattaa kaikenlaisen markkinoinnin, mukaan lukien tv-mainokset, lehtimainokset ja ulkomainokset. Tupakkatuotteiden pakkausten tulee myös olla yksivärisiä ja niissä on oltava terveysvaroituksia.

  Lisäksi tupakkatuotteiden myynti on rajoitettu Suomessa. Alle 18-vuotiaille ei saa myydä tupakkatuotteita, ja tupakkatuotteita ei myöskään saa myydä kioskeissa, huoltoasemilla tai marketeissa.

  2. Alkoholi

  Alkoholin markkinoinnissa on myös tiukat rajoitukset Suomessa. Alkoholijuomien mainoksissa ei saa käyttää vihjailua tai houkutella kuluttajia käyttämään alkoholia. Myös alkoholijuomien mainokset on kielletty televisiossa ja elokuvateattereissa.

  3. Lääkkeet

  Lääkkeiden markkinointia rajoitetaan myös Suomessa. Lääketeollisuus ei voi mainostaa reseptilääkkeitä suoraan kuluttajille, mikä tarkoittaa, että niitä ei ole mainoksia televisiossa tai lehdissä. Kuluttajat voivat saada tietoa lääkkeistä apteekeista tai lääkäreiltä.

  4. Valehtelu

  Yleisesti ottaen, valehtelu markkinoinnissa on laitonta Suomessa. Totuudenvastaiset väitteet mainoksissa ovat kiellettyjä, ja mainostajan on voitava todistaa kaikki tuotteeseen liittyvät väitteet.

  5. Kielletyt aineet

  Kaikenlaiset huumeet ja niiden käyttö ovat laittomia Suomessa, joten niitä ei saa markkinoida. Päihteiden markkinointiin liittyvät rajoitukset ulottuvat myös laillisiin päihteisiin, kuten tupakkaan ja alkoholiin.

  6. Syrjintä

  Syrjintää harjoittava mainonta on kielletty Suomessa. Mainonta ei saa sisältää syrjintää tai loukkaavia ilmaisuja, jotka voivat viitata henkilön rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai henkilökohtaiseen identiteettiin.

  Yhteenveto

  Suomessa on monia rajoituksia sille, mitä ei saa markkinoida. Tupakkatuotteiden, alkoholin, lääkkeiden ja huumeiden mainonta on kiellettyä, samoin kuin valehteleminen markkinoinnissa ja syrjivän mainonnan käyttö. Mainoksissa on myös oltava totuudenvastaisia väitteitä, ja ne eivät saa sisältää loukkaavia ilmaisuja. Kuluttajien on tärkeää tietää nämä rajoitukset ja varmistaa, että heidän harjoittamansa markkinointi on lainmukaista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.