Mitä Suolaa Nenäkannuun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3315

  +

  Mitä Suolaa Nenäkannuun?

  Nenäkannun käyttö on yleistynyt Suomessa viime vuosina. Se on hyvä tapa hoitaa nenän tukkoisuutta ja allergiaoireita luonnollisesti. Nenäkannuun käytetään yleensä merisuolaa, joka auttaa puhdistamaan nenän limakalvoja ja vähentämään tulehdusta. Mutta mitä suolaa nenäkannuun kannattaa käyttää?

  Ensinnäkin on hyvä ymmärtää, että nenäkannusta ei pidä käyttää pelkkää keittiösuhdetta. Keittiösuhde sisältää yleensä jodia, joka voi ärsyttää nenän limakalvoja. Sen sijaan suositellaan käyttämään merisuolaa, joka sisältää runsaasti mineraaleja ja hivenaineita.

  Merisuolaa voi ostaa joko hienona tai karkeana jauheena tai kiteinä. Hienojakoisempi suola liukenee nopeammin veteen ja on helpompi sekoittaa tasaisesti, kun taas karkea suola saattaa olla hieman hankalampi sekoittaa ja sulattaa. Suolan määrä vaihtelee henkilökohtaisen mieltymyksen mukaan, mutta yleensä käytetään noin teelusikallinen suolaa kahteen desiin vettä.

  On tärkeää käyttää puhdasta vettä, kun valmistetaan nenäkannun suolaliuos. Yleensä suositellaan käyttämään keitettyä, jäähdytettyä vettä tai tislattua vettä. Käytetty vesi voi sisältää bakteereja tai muita epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa nenästä tulehduksen.

  Suolaliuoksen pH-arvo on myös tärkeä tekijä. Ihmisen nenä on hieman happamanpuoleinen, joten liuoksen ei tarvitse olla täysin neutraali. Yleensä suositaan lievästi happamia suolaliuoksia, joiden pH-arvo on noin 5,5-6,5. Liian emäksinen suolaliuos voi olla ärsyttävää nenän limakalvoille.

  Jotkut ihmiset saattavat kokea allergiaa tai yliherkkyyttä tiettyihin suoloihin. Erityisesti jodin suhteen herkät voivat kokea joitakin sivuvaikutuksia nenäkannun käytöstä. Siksi kannattaa aina tarkistaa, että käytettävä merisuola ei sisällä jodia.

  Kokeilkaa erilaisia suoloja ja löytäkää oma suosikki. Maailmalta löytyy monia erilaisia merisuoloja, joilla on erilaisia makuja ja ominaisuuksia. Esimerkiksi Himalajan ruususuola on suosittu vaihtoehto sen miellyttävän maun ja korkean mineraalipitoisuutensa vuoksi.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että nenäkannun käyttö on hyvä tapa hoitaa nenän tukkoisuutta ja allergiaoireita. Merisuolaa kannattaa käyttää sen mineraalipitoisuuden ja ominaisuuksien vuoksi. Suolan määrä vaihtelee henkilökohtaisen mieltymyksen mukaan, ja liuoksen pH-arvon tulisi olla lievästi happamanpuoleinen. Tärkeää on myös käyttää puhdasta vettä ja tarkistaa, ettei käytetty merisuolakaan sisällä jodia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.