Mitä Suklaakakun Päälle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3948

  +

  Mitä suklaakakun päälle?

  Suklaakakku on monen herkuttelijan suosikki, mutta sen kanssa voi joskus olla vaikea päättää, mitä sen päälle laittaa. Pelkästään kakku sellaisenaan on jo herkullinen, mutta erilaiset kuorrutukset ja lisukkeet voivat nostaa makuelämyksen uudelle tasolle. Tässä artikkelissa kerromme, mitä suklaakakun päälle kannattaa laittaa, jotta lopputulos on täydellinen.

  Kermavaahto ja marjat

  Klassinen valinta suklaakakun kaveriksi on kermavaahto ja marjat. Kermavaahdon makeus tasapainottaa suklaan karvautta, ja marjat tuovat raikkautta ja hapokkuutta. Erityisesti punaiset marjat, kuten mansikat, vadelmat ja punaherukat, sopivat täydellisesti suklaan kanssa yhteen.

  Kermavaahdon voi maustaa esimerkiksi vaniljalla tai sokerilla, mutta pelkkä pelkkä kerma on myös hyvä valinta. Jos haluaa hieman erikoisemman maun kermavaahdolle, voi kokeilla esimerkiksi sitruunan tai limen raastetta.

  Kuorrutus

  Suklaakakun päälle voi halutessaan laittaa myös erilaisia kuorrutuksia. Se voi olla esimerkiksi suklaakuorrutus, jonka tekee sulattamalla tummaa suklaata ja lisäämällä siihen hieman kermaa. Tällöin kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että kuorrutus ei ole liian makea.

  Toinen vaihtoehto on valmistaa kinuskikuorrutus, joka antaa kakulle makean ja pehmeän maun. Kinuskikuorrutus tehdään keittämällä kermaa ja sokeria kattilassa, kunnes se sakenee kinuskin kaltaiseksi.

  Pähkinät ja karkit

  Jos haluaa hieman erilaisen suklaakakun, kannattaa kokeilla erilaisia pähkinöitä tai karkkeja kakun päälle. Saksanpähkinät ja mantelilastut sopivat erinomaisesti suklaan kanssa yhteen, ja antavat kakulle hieman rouskuvan rakenteen.

  Karkit, kuten salmiakki ja toffeet, voivat myös toimia suklaakakun kanssa. Niitä voi vaikka murskata pieniksi paloiksi ja ripotella kakun päälle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että karkit ovat hyvin makeita, joten niiden kanssa kannattaa olla varovainen.

  Pääsiäinen ja joulu

  Jos suklaakakun syöminen ajoittuu pääsiäiseen tai jouluun, kannattaa harkita erilaisia juhlavia koristeluja. Pääsiäisenä kakun päälle voi laittaa esimerkiksi suklaamunia tai keksieläimiä, ja koristaa sen vaikka pääsiäisheinillä.

  Jouluna taas suklaakakun voi koristella esimerkiksi pipareilla, kanelitangoilla ja muilla jouluisilla ainesosilla. Jouluisen kakun päälle sopii myös hyvin punainen marjakastike.

  Päätelmä

  Suklaakakun päälle voi laittaa mitä vain, mikä omaan makuun sopii. Kermavaahto ja marjat sopivat perinteikkäästi yhteen suklaan kanssa, mutta erilaisilla kuorrutuksilla ja lisukkeilla voi saada aikaan maukkaita yllätyksiä. Kun haluaa juhlavamman kakun, kannattaa koristella se esimerkiksi pääsiäisenä tai jouluna erilaisilla koristeilla. Tärkeintä on kuitenkin se, että maku on juuri omaan mieleen sopiva.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.