Mitä Sperma On

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #4022

  +

  Mitä sperma on?

  Sperma on miessukusolujen eli siittiöiden sekoitus, joka erittyy miehen siemenjohdinkanavasta ulos yhdynnän aikana. Se on tärkeä osa ihmisen lisääntymistoimintoa ja sisältää tiettyjä kemikaaleja, jotka auttavat siittiöitä matkustamaan naisen kohtuun hedelmöitystä varten.

  Sperma koostuu eri aineista:

  1. Siittiöistä ja nesteistä

  Sperman tärkeimmät komponentit ovat siittiöt ja nesteet. Siittiöt eroavat nesteen määrän ja laadun mukaan. Keskimäärin yksi ejakulaatio sisältää noin 200-500 miljoonaa siittiötä. Siittiöiden tehtävänä on hedelmöittää munasolu siittimen tavoin. Nesteen tehtävänä on taas huolehtia siitä, että siittiöt kulkevat helpommin naisen kohdunkaulan kautta.

  2. Proteiineista

  Spermassa on useita proteiineja, joilla on hyvin tärkeä tehtävä siittiöiden selviytymisessä naisen elimistössä. Nämä proteiinit auttavat siittiöitä matkustamaan helpommin eteenpäin ja selviämään paremmin emättimen happamasta ympäristöstä.

  3. Vitamiineista ja hivenaineista

  Sperman sisältämät ravintoaineet, kuten sinkki, magnesium, seleeni ja vitamiini C ovat tärkeitä siittiöiden muodostumiselle sekä niiden toiminnalle.

  4. Hormoneista

  Sperman koostumus sisältää testosteronia, joka on tärkeä mieshormoni. Testosteroni vaikuttaa myös libidon eli seksuaalihalujen säätelyyn.

  5. Emäksisyydestä

  Spermassa on emäksisiä aineita, jotka ovat tärkeitä semen-aineessa. Emäksiset aineet auttavat siittiöitä selviytymään naisen happamasta emättimen ympäristöstä.

  Sperman koostumus vaihtelee ihmisestä toiseen ja se voi esimerkiksi sisältää haitallisia bakteereja tai viruksia. Siksi on tärkeää käyttää kondomia yhdynnän aikana suojaamaan itseään sukupuolitaudeilta ja muilta infektioilta.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että sperma on tärkeä osa ihmiselle lisääntymistoimintoa. Se sisältää siittiöitä, nesteitä, proteiineja, vitamiineja ja hormooneja. Sperman koostumus voi vaihdella, mutta se on aina emäksistä, mikä auttaa siittiöitä selviytymään naisen emättimen happamasta ympäristöstä. On tärkeää huolehtia omasta terveydestä ja käyttää kondomia yhdynnän aikana.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.