Mitä Siemeniä Linnuille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #4140

  +

  Mitkä siemenet ovat parhaita linnuille Suomessa?

  Suomen luonto on täynnä kaikenlaisia lintuja, jotka tarvitsevat ravitsevaa ruokaa pysyäkseen terveinä ja vahvoina. Yksi tapa auttaa lintuja on tarjota niille siemeniä ruoaksi. Seuraavassa on joitain Suomessa yleisesti käytettyjä siemeniä, joita voit tarjota linnuillesi.

  auringonkukansiemenet

  Auringonkukansiemenet ovat erittäin suosittuja lintujen keskuudessa, koska ne ovat ravitsevia ja täynnä energiaa. Ne ovat myös helposti saatavilla ja suhteellisen edullisia. Auringonkukansiemenet sisältävät runsaasti rasvaa ja proteiinia, ja ne ovat erityisen hyödyllisiä lintujen talvella, kun ravinto on niukempaa.

  nigerinsiemenet

  Nigerinsiemenet ovat pieniä tummia siemeniä, jotka ovat erittäin suosittuja pienille linnuille, kuten kultarinnalle ja punatulkkulle. Ne ovat täynnä tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia ja rasvaa, ja ne ovat helposti sulavia. Nigerinsiemeniä voi ostaa useimmissa eläinkaupoissa ja ne ovat suhteellisen edullisia.

  hamppusiemenet

  Hamppusiemenet ovat erinomainen lähde ravitsevia aineita, kuten proteiinia, rasvaa ja kuitua. Ne ovat erityisen hyödyllisiä lintujen keväällä ja syksyllä, jolloin ne tarvitsevat ylimääräistä energiaa selvitäkseen muutostaikojen haasteista. Hamppusiemeniä voi ostaa joistakin luontaistuotekaupoista ja verkkokaupoista.

  pähkinät

  Vaikka pähkinät eivät ole teknisesti siemeniä, ne ovat silti erittäin suosittuja lintujen keskuudessa. Pähkinöitä, kuten maapähkinöitä, manteleita ja saksanpähkinöitä, voidaan tarjota linnuille sellaisenaan tai murskattuina. Pähkinät ovat erityisen hyödyllisiä lintujen talvella, kun ne tarvitsevat ylimääräistä rasvaa ja proteiinia selvitäkseen kylmästä säästä.

  ruisjyvät

  Ruisjyvät ovat erinomainen lähde ravitsevaa ruokaa linnuille, erityisesti talvella. Ne ovat täynnä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten rautaa ja sinkkiä. Ruisjyviä voi ostaa supermarketista tai luontaistuotekaupasta.

  Tarjoamalla linnuillesi erilaisia siemeniä voit varmistaa, että ne saavat tarvitsemansa ravintoaineet pysyäkseen terveinä ja vahvoina. Muista myös pitää ruokintapaikka puhtaana ja tarjota linnuille viileää puhtaan vettä juotavaksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.