Mitä Savulohen Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3321

  +
  Mitä Savulohen Kanssa

  Savulohi on yksi Suomen kansallisruuista, joka nautitaan monenlaisissa sekä arki- että juhlatilaisuuksissa. Savulohen kanssa voi tarjoilla monenlaisia lisukkeita, jotka korostavat kalan makua. Tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä, mitä savulohen kanssa kannattaa tarjoilla.

  Perinteiset lisukkeet

  Perinteisin tapa nauttia savulohta on tarjoilla se perunalohkojen, smetanan, tuoreiden sipulirenkaiden ja sitruunan kanssa. Tämä yhdistelmä antaa savulohen omalle maulle tilaa päästä oikeuksiinsa, mutta samalla tarjoaa kontrasteja esimerkiksi smetanan kermaisuudella ja sitruunan kirpeydellä. Tuoreet yrtit, kuten tilli tai ruohosipuli, tuovat vielä lisää makua.

  Toinen perinteinen tapa tarjoilla savulohta on ruisleivän ja kananmunan kanssa. Ruisleipä sopii erinomaisesti lohen kanssa, sillä sen happamuus tuo esiin savulohen makua. Kanamunat puolestaan lisäävät ruokaisuutta ateriaan.

  Modernimmat lisukkeet

  Vaikka perinteiset lisukkeet ovat helppo ja maukas ratkaisu, kannattaa silloin tällöin kokeilla uusia yhdistelmiä. Esimerkiksi etikkaiset kasvikset, kuten suolakurkut tai punasipuli, tuovat raikkautta savulohen rinnalle. Myös savulohen ja avokadon yhdistelmä on toimiva, sillä avokado tuo mukavasti täyteläisyyttä ateriaan.

  Myös erilaiset salaatit sopivat mainiosti savulohen kanssa tarjottavaksi. Erityisesti sitruunan kanssa maustetut salaatti-kastikkeet korostavat savulohen raikkautta. Kannattaa valita kuitenkin sellaisia salaatteja, jotka eivät ole liian mausteisia tai voimakkaan makuisia, sillä silloin lohen oma maku saattaa jäädä taka-alalle.

  Juomat savulohen kanssa

  Savulohen yhteyteen sopivat erityisesti kuohuviinit tai kevyet valkoviinit, jotka tuovat raikkaan vastapainon lohen makumaailmalle. Myös olut voi toimia lohen rinnalla, erityisesti vaalea, raikas ja hapokas olut korostaa savulohen makua.

  Yhteenveto

  Savulohi on monen suomalaisen suosikkiruoka, joka sopii monenlaisiin tilaisuuksiin. Perinteisin tapa tarjoilla savulohi on perunoiden, smetanan, sipulin ja sitruunan kanssa, mutta myös moderneimmat yhdistelmät toimivat mainiosti. Erilaiset salaatit ja etikkaiset kasvikset tuovat raikkautta lohen rinnalle. Juomaksi sopii parhaiten kuohuviini tai kevyt valkoviini, mutta myös olut toimii lohen kanssa mainiosti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.