Mitä Säteilyä Televisio Käyttää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #317

  +

  Mitä säteilyä televisio käyttää?

  Televisio on yksi jokaisen kodin tärkeimmistä elektronisista laitteista. Se on yksi parhaista tavoista rentoutua ja viettää aikaa perheen kanssa. Televisioita on eri tyyppisiä, esimerkiksi LCD-, LED-, OLED-, ja QLED-televisioita ja ne voivat käyttää erilaista säteilyä.

  Televisio edestää erilaisia säteilylajeja, kuten radioaaltoja, sähkömagneettisia aaltoja, infrapunaa ja valoa. Säteily on tutkittu perusteellisesti vuosien varrella ja on havaittu, että suurin osa televisiosäteilyistä on turvallista ihmisille.

  Radioaaltoja käytetään televisiosignaalin siirtoon antennista televisiolaitteeseen. Se on erittäin suurtaajuuksista (VHF) tai ultrahigh-frekvenssiä (UHF), joka kantaa signaalin suuremman matkan. Radioaaltoja on tutkittu perusteellisesti ja niiden on havaittu olevan turvallisia.

  Sähkömagneettinen säteily on myös televisioiden käyttämä säteily. Tämä on erittäin matalaaajuista säteilyä, jota käytetään kuvan näyttämiseen televisiossa. Tämän säteilyn taso on riittävän alhainen, joten sen ei ole todettu olevan haitallista ihmiskeholle.

  Jotkut televisiot käyttävät infrapunasäteilyä, joka siirtää kaukosäätimen signaalin televisiolle. Infrapunasäteily ei ole haitallista ihmiskeholle, koska sen aallonpituus on pidempi kuin näkyvän valon aallonpituus.

  Televisio käyttää myös valoa sisällön näyttämiseen. LCD-, LED-, OLED- ja QLED-televisiot käyttävät valoa heijastavaa tekniikkaa. Nämä televisiot käyttävät taustavalontaa (lähinnä LED-valoa), joka heijastuu näytöstä, jolloin ohuet solut näyttävät kuvan. Tämä valo on näkyvän valon säteilyä, eikä aiheuta haittaa ihmisten terveydelle.

  On kuitenkin syytä huomata, että oikeanlaisilla käyttöohjeilla voit vähentää televisiosäteilyn mahdollisia haittavaikutuksia, joita ovat esimerkiksi silmäväsymys ja päänsärky. On suositeltavaa sijoittaa televisio hyvään paikkaan huoneessa, jossa valaistus on hyvä ja katsele televisiota riittävästä etäisyydestä.

  Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että televisioiden säteilyn turvallisuuden arviointiin vaikuttaa myös suurin katseluetäisyys sekä kuinka kauan televisiota katsotaan. On siis tärkeää pitää taukoja katselusta ja varmistaa, että televisio on sijoitettu turvalliseen paikkaan nuoremmille ja herkemmille henkilöille.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että televisio käyttää turvallisia säteilylajeja, eivätkä ne aiheuta haittaa terveydelle. On kuitenkin aina hyvä noudattaa sääntöjä käytön turvallisuuden varmistamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.