Mitä Särkylääkettä Koiralle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #6282

  +

  Mitä särkylääkettä koiralle kannattaa antaa?

  Moni koira kärsii kivuista jossain elämänsä vaiheessa, esimerkiksi leikkauksen jälkeen tai nivelrikon takia. Tällöin koiralle voi antaa särkylääkettä, mutta mikä lääke on turvallinen ja tehokas?

  Panadol ja ibuprofeeni eivät sovi koiralle

  Usein ihmisten mielestä helpoin tapa auttaa koiraa kivun kanssa on antaa omia särkylääkkeitä. Tämä on kuitenkin huono idea, sillä esimerkiksi panadol ja ibuprofeeni ovat myrkyllisiä koirille ja voivat aiheuttaa vakavia vaurioita elimistössä.

  Vastaavasti myös koirille tarkoitetut särkylääkkeet sisältävät ainesosia, jotka voivat olla ihmiselle myrkyllisiä.

  Turvalliset särkylääkkeet koiralle

  Onneksi on olemassa useita turvallisia särkylääkkeitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan koirille. Yleisimmin käytettyjä ovat esimerkiksi karprofeeni, meloksikaami ja fenyylipropaanin.

  Nämä lääkkeet auttavat lievittämään koiran kipua ja tulehdusta, mutta niitä tulee aina antaa eläinlääkärin määräyksen mukaisesti. Annostus riippuu koiran painosta ja tilanteesta, joten yksilöllinen arvio on aina tarpeen.

  Oikean särkylääkkeen löytäminen

  Jos koira kärsii kivuista, on tärkeää selvittää syy ennen särkylääkkeen antamista. Esimerkiksi tulehduksellinen suolistosairaus tai maksan vauriot voivat johtaa siihen, että tietty särkylääke ei sovi koiralle.

  Siksi eläinlääkäriin kannattaa ottaa aina yhteyttä, jos koiralla on kipuja. Eläinlääkäri osaa tehdä oikean diagnoosin ja tarvittaessa määrätä sopivan särkylääkkeen.

  Muita keinoja koiran kivun lievittämiseen

  Kivun lievittämiseen on olemassa muitakin tapoja kuin särkylääkkeiden antaminen. Esimerkiksi kylmähoito auttaa usein nivelkivuissa, kun taas lämmin pakkaus voi helpottaa lihaskipuja.

  Myös hierontaa ja akupunktiota käytetään usein koiran kivun hoitoon, ja ruokavalio voi vaikuttaa nivelten hyvinvointiin.

  Koiran kivun hoitaminen on tärkeää

  Koiran kivun hoito on tärkeää sen hyvinvoinnin kannalta. Kipu vaikuttaa koiran aktiivisuuteen ja elämänlaatuun, joten siihen on syytä puuttua mahdollisimman nopeasti.

  Koiralle ei saa antaa ihmisten särkylääkkeitä, sillä ne ovat myrkyllisiä koirille. Sen sijaan kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin ja selvittää sopiva hoito koiran tilanteeseen.

  Yhteenveto

  Koiran kivun hoitoon on olemassa turvallisia särkylääkkeitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan koirille. Panadol ja ibuprofeeni ovat myrkyllisiä koirille, joten niitä ei saa antaa. Annostus riippuu koiran painosta ja tilanteesta, ja siksi eläinlääkärin määräys on tarpeen.

  Muita kivunlievityksen keinoja ovat esimerkiksi kylmähoito, lämpöpakkaus, hierontaa ja akupunktio. Koiran kivun hoitaminen on tärkeää sen hyvinvoinnin kannalta, joten siihen on syytä puuttua mahdollisimman nopeasti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.