Mitä Saa Vähentää Verotuksessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2500

  +
  Mitä Saa Vähentää Verotuksessa

  Suomessa on monia verovähennyksiä, joihin ihmiset voivat käyttää hyväkseen veroilmoituksessaan. Näin voit vähentää verotustasi ja säästää rahaa. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeitä verovähennyksiä, joita sinun kannattaa muistaa ilmoittaessasi verojasi.

  1. Asuntolainan korot

  Jos sinulla on asuntolaina, voit vähentää verotuksessa asuntolainan korot. Tämä voi johtaa huomattavaan säästöön veroissa. Muista siis ilmoittaa asuntolainan korot veroilmoituksessasi ja hyödyntää näin verovähennystä.

  2. Työmatkakulut

  Jos kuljet töihin omalla autolla, voit vähentää verotuksessa työmatkakulut. Muista kuitenkin, että laskennallisena rajana on 7 500 euroa. Tämän ylittävältä osalta et voi vähentää kuluja. Jos käytät julkista liikennettä, voit vähentää julkisen liikenteen kulut. Voit vähentää myös polkupyörän hankinnan ja ylläpidon kuluja. Verovähennykset koskevat kaikkia matkoja, joita teet työhön liittyen.

  3. Kotitalousvähennys

  Kotitalousvähennys on hyvin suosittu vähennys Suomessa. Kotitalousvähennystä voi saada, kun käyttää kotipalveluyritystä siivoukseen, remontointiin tai muihin kotitaloustöihin. Kotitalousvähennystä voi saada jopa 2 400 euroa vuodessa, jos käyttää palveluyritystä.

  4. Lapset

  Jos sinulla on lapsia, voit vähentää verotuksessa lapsen koulutuskustannuksia. Voit vähentää koulumatkat, koulumatkatukia ja muita koulutuskustannuksia, jotka liittyvät lapsiin. Lisäksi voit vähentää lastenhoitokulut, jotka olet maksanut esimerkiksi päiväkodista tai kotiapulaiselle.

  5. Terveydenhoitokulut

  Terveydenhoitokulut ovat myös vähennyskelpoisia verotuksessa. Voit vähentää esimerkiksi lääkärin ja hammaslääkärin käynneistä aiheutuneita kuluja. Muista kuitenkin, että vähennyskelpoiset terveydenhoitokulut ovat rajallisia. Vain ne kulut, joita Kela ei korvaa, voivat olla vähennyskelpoisia.

  6. Osakesäästötili

  Osakesäästötili on uusi tapa säästää veroissa. Osakesäästötilille siirretyt varat eivät ole veronalaista tuloa, eikä niistä tarvitse maksaa veroa, kun varat ovat tilillä. Osa varoista voi olla verovapaita sillä hetkellä, kun nostat rahat osakesäästötililtä.

  7. Lähimmäiskulut

  Jos autat lähimmäistäsi, voit vähentää verotuksessa tätä varten aiheutuneita kuluja. Muista kuitenkin, että kulujen tulee liittyä henkilön peruselämän tarpeisiin. Voit esimerkiksi vähentää kuluja, joita olet maksanut lähimmäisesi ruoasta, vaatteista tai lääkkeistä.

  Yhteenveto

  Verotuksen vähennysmahdollisuuksia on paljon, mutta ne kannattaa tutkia huolella läpi. Muista ilmoittaa kaikki vähennysmahdollisuutesi veroilmoituksessa. Näin saat kulut alennettua ja säästät rahaa. Huomioi myös, että verovähennyksien sopivuus riippuu yksilöistä ja voi muuttua vuosittain. Tämän vuoksi on tärkeää seurata verotusmuutoksia ja olla tietoinen omista mahdollisuuksista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.