Mitä Ruokaa Tofusta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #3317

  +

  Mitä Ruokaa Tofusta

  Tofu on kasviproteiinin lähde, joka on valmistettu soijapavuista ja on monille tuttu ainesosa eri ruokavalioissa. Tofu on monipuolinen ja ravintoarvoiltaan hyvä vaihtoehto esimerkiksi lihalle. Suomessa tofua löytyy hyvin varustelluista marketeista ja luontaistuotekaupoista. Tässä artikkelissa kerromme, mitä ruokaa tofusta voi valmistaa.

  Tofu wokki

  Tofu toimii erinomaisesti wokkiruokien proteiininlähteenä. Tofut kannattaa ensin painella kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä, jotta siitä poistuu liika kosteus. Sen jälkeen tofu kannattaa leikata kuutioiksi. Wokkiin voi lisätä erilaisia kasviksia, kuten porkkanaa, paprikaa, herneitä ja sipulia. Mausteeksi sopii hyvin esimerkiksi soijakastike, inkivääri ja valkosipuli. Tofu kannattaa lisätä wokkiin vasta lopuksi, jotta se ei hajoa.

  Tofu-nuudelikeitto

  Tofu sopii myös erinomaisesti keittoihin. Tofu-nuudelikeittoon voi lisätä esimerkiksi porkkanaa, parsakaalia, paprikaa tai muita vihanneksia. Keittoon voi lisätä myös nuudeleita tai riisiä. Tofu kannattaa lisätä keittoon vasta lopuksi, jotta se ei hajoa. Keittoon voi myös lisätä esimerkiksi soijakastiketta, inkivääriä ja valkosipulia mausteeksi.

  Tofu salaatti

  Tofua voi käyttää myös salaattien proteiininlähteenä. Tofun kannattaa ensin leikata kuutioiksi. Salaattiin voi lisätä esimerkiksi erilaisia vihanneksia, kuten tomaattia, kurkkua, paprikaa ja salaattia. Lisäksi salaattiin voi lisätä esimerkiksi maissia, papuja tai erilaisia pähkinöitä. Salaatin kastikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi oliiviöljy ja balsamico-etikka.

  Tofu burgeri

  Tofu sopii myös erinomaisesti kasvisburgerin ainesosaksi. Tofu kannattaa ensin leikata pieniksi paloiksi ja sekoittaa esimerkiksi kaurahiutaleiden, sipulin ja mausteiden kanssa. Tämän jälkeen tofu-palanen voi paistaa pannulla tai uunissa. Tofu-burgerin välissä voi olla esimerkiksi salaattia, tomaattia ja juustoa.

  Päätössanat

  Tofu on monipuolinen ainesosa, jota voi käyttää monessa eri ruoassa. Wokkiin, keittoon, salaattiin ja jopa burgeriin voi lisätä tofua antamaan ruokaan proteiinia ja makua. Tofu sopii hyvin myös kasvissyöjän tai vegaanin ruokavalioon. Muista kokeilla erilaisia tofuruokia ja löytää oma suosikkisi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.