Mitä Ruokaa Ripuloivalle Koiralle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #5513

  +
  Mitä Ruokaa Ripuloivalle Koiralle?

  Koiran ripuli on yleinen ruoansulatuskanavan vaiva, joka voi johtua monista eri syistä. Vaikka ripulin syyt ja vakavuus voivat vaihdella, on tärkeää huolehtia siitä, että koirasi saa ravitsevan ja helposti sulavan ruoan taudin aikana. Tässä artikkelissa kerromme, mitä ruokaa ripuloivalle koiralle kannattaa tarjota.

  1. Keittämätön riisi ja kana

  Keittämätön riisi ja kana ovat loistava valinta ripuloiville koirille, sillä ne ovat helposti sulavia ja tarjoavat keholle tärkeitä ravintoaineita. Kanassa on runsaasti proteiinia, joka auttaa koiran kehoa korjaamaan vaurioita ja vahvistumaan. Riisi puolestaan on helposti sulavaa hiilihydraattia, joka auttaa vatsan toimintaa.

  Voit tarjota koirallesi keittämättömiä riisin ja kanaa, mutta varmista, että kana on kypsennetty perusteellisesti ilman mausteita ja rasvaa. Voit myös höystää annosta esimerkiksi porkkanalla tai bataatilla, jotka ovat hyviä kuidunlähteitä ja auttavat ylläpitämään suoliston terveyttä.

  2. Koiran ruokaa, joka on suunniteltu ripulista kärsiville koirille

  Monet eläintenruokamerkit tarjoavat nimenomaisesti ripuliin tarkoitettua koiranruokaa, joka sisältää tärkeitä ravintoaineita ja helppoa sulavuutta. Voit kokeilla erilaisia merkkejä nähdäksesi, mikä sopii parhaiten koirallesi. Varmista kuitenkin aina, että ruoka on laadukasta ja omaa käytännössä ravintosisältöä, joka on ravitsevaa ja sopivaa koirallesi.

  3. Ruokavalio, joka sisältää probiootteja

  Probiootit ovat hyviä bakteereita, jotka auttavat ylläpitämään suoliston terveyttä ja voivat auttaa poistamaan ripulin syitä. Voit lisätä probiootteja koiran ruokavalioon esimerkiksi luonnollisesti fermentoiduista vihanneksista tai lisäravinneiden avulla. Muista kuitenkin keskustella ravitsemusasiantuntijan tai eläinlääkärin kanssa ennen probioottien lisäämistä koiran ruokavalioon.

  4. Hillotut kasvikset ja hedelmät

  Hillotut kasvikset ja hedelmät ovat hyvin sulavia, mutta sisältävät ravintoaineita, joita koira tarvitsee. Voit kokeilla esimerkiksi banaania, omenaa tai kurpitsaa, mutta varmista aina, että poistat hedelmän tai kasvisten siemenet ja kuoret, sillä ne voivat ärsyttää koiran vatsaa.

  5. Runsas nesteytys

  Ripulin aikana on tärkeää varmistaa, että koirasi juo tarpeeksi. Nesteytys auttaa vähentämään ripulin vaikutuksia ja auttaa kehoa toipumaan taudista nopeammin. Tarjoa koiralle riittävästi puhdasta vettä tai lisää veteen esimerkiksi elektrolyyttejä, jotta koiran keho saa tarvittavat ravintoaineet.

  Lopuksi

  Ripuli on koiralle epämiellyttävä vaiva, mutta ravitsevan ja helposti sulavan ruoan antaminen auttaa koiraasi toipumaan nopeasti. Kokeile erilaisia ruokia ja varmista, että koirasi saa tarpeeksi nestettä ja ravintoaineita. Jos koira ei tunnu paranevan tai tila pahenee, on tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.