Mitä Ruokaa Punaviinin Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:59 pm #5094

  +
  Mitä Ruokaa Punaviinin Kanssa?

  Punaviini on suosittu juoma monessa kotitaloudessa ympäri Suomea. Se sopii erilaisille ruokalajeille ja tilaisuuksille. Vaikka punaviini onkin monikäyttöinen juoma, sen kanssa kannattaa tiettyjä ruokalajeja suosia enemmän kuin toisia.

  Kun valitset punaviinin ruoan kanssa, valitse ensin kypsä ja hedelmäinen punaviini, sillä se sopii monenlaisten ruokalajien kanssa yhteen. Yksinkertaisin ohje on yhdistää täyteläinen punaviini punaisen lihan kanssa ja kevyempi punaviini vaalean lihan, kalan tai kasvisten kanssa. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin suosituimpia punaviinin kanssa yhdistettäviä ruokalajeja.

  Punaviini liharuokien kanssa
  Punaviini sopii erinomaisesti liharuokien kanssa yhteen. Täysin riippumatta siitä, onko kyseessä pihvi, karitsanpotka, sika- tai naudanliha, punaviini täydentää liharuokien makua ja tuo esiin niiden syvän maun.

  Punaviini sopii etenkin voimakkaampien liharuokien kanssa yhteen, jolloin viinin tanniinit sulautuvat hyvin lihan maun ja rakenteen kanssa. Esimerkiksi punaviini sopii hyvin grillattujen ja paistettujen ruokien kanssa, jolloin lihan rakenne on usein voimakkaampi kuin keitetyssä tai höyrytetyssä lihassa.

  Punaviini kasvisruokien kanssa
  Vaikka punaviini yhdistetään usein liharuokien kanssa, se sopii erinomaisesti myös kasvisruokien kanssa. Punaviini tuo erilaisia sävyjä ruokiin ja tuntuu hyvin mausteisissa ja täyteläisissä kasvisruoka-annoksissa.

  Erityisesti tomaattipohjaiset ruoat ja sienet, kuten risotto, sopivat erinomaisesti punaviinin kanssa yhteen. Mikäli kasvisruokalajisi on kevyt ja raikas, suositellaan valitsemaan kevyempi punaviini, joka korostaa ruuan raikkautta ja keveyttä.

  Punaviini kalaruokien kanssa
  Vaikka punaviini ei olekaan ensimmäinen juoma, joka tulee mieleen kalan kanssa, se sopii yllättävän hyvin joillekin kalaruokalajeille. Etenkin voimakkaasti maustetuille kalaruoille, kuten graavilohelle ja katkarapukeitolle, soveltuu hyvin hedelmäinen ja voimakas punaviini.

  Valkopippuriset kalaruoat, joissa on paljon rasvaa kuten lohi, sopivat hyvin punaviinin kanssa yhteen. Myös hieman happamammat kalaruoat, joissa on esimerkiksi sitruunaa tai valkosipulia, sopivat yllättävän hyvin punaviinin kanssa.

  Lopuksi
  Kuten olemme todenneet, punaviini on monikäyttöinen juoma, joka sopii monenlaisiin ruokalajeihin ja makuihin. Kun valitset punaviiniä ruoan kanssa, kannattaa miettiä ruokalajin makua ja ominaisuuksia, sekä valita sen mukaisesti punaviini. Kun onnistut yhdistämään punaviinin oikein ruokalajiin, saat aikaan makuelämyksen, joka tulee takuuvarmasti jäämään mieleesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.