Mitä Rauhanturvaaja Tekee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1091

  +

  Mitä Rauhanturvaaja Tekee?

  Rauhanturvaajiksi nimetään henkilöitä, jotka ovat lähteneet muihin maihin, joissa on käynnissä konflikti tai sota, ylläpitämään rauhaa ja turvallisuutta. Suomi on kolmenkymmenen vuoden ajan osallistunut rauhanturvaajana kansainvälisiin tehtäviin useilla eri alueilla.

  Tehtävät ja vastuut

  Rauhanturvaajia tarvitaan silloin, kun yhteiskunnalliset ja poliittiset jakolinjat ovat syventyneet ja perinteiset väkivallan ratkaisukeinot eivät ole riittäneet. Konfliktialueilla rauhanturvaajat työskentelevät auttamaan konfliktin ulkopuolisia siviilejä ja rauhanprosessin askeleiden edistämistä.

  Rauhanturvaajat käyvät läpi perusteellisen koulutuksen, ennen kuin heidät lähetetään tällaiseen tehtävään. Koulutus pitää sisällään kaikkea aseiden käsittelystä ensiaputaitojen opetteluun.

  Rauhanturvaajan tehtävänä on monipuolinen. Heidän tärkein tavoitteensa on yleensä rauhan ja turvallisuuden turvaaminen konfliktialueilla. Tätä tavoitetta varten rauhanturvaajat tekevät erilaisia tehtäviä:

  • Patikointi tarkkailu- ja valvontatehtävissä
  • Vartiointitehtävät
  • Tarkastukset ja laajat informaatio-operaatiot
  • Henkilösuojelu
  • Rauhanrakentaminen

  Palkkaus

  Rauhanturvaajaksi ei lähdetä rikastumaan. Tehtävänä on rauhan ja turvallisuuden turvaaminen, eikä palkka ole tehtävän tärkeintä osaa. Rauhanturvaajan kuukausipalkka on noin 1200-1700 euroa, mutta erilaisilla lisillä, kuten ulkomaantyölisällä, on mahdollista tienata hieman enemmän.

  Vaatimukset

  Rauhanturvaajilta edellytetään monia taitoja. Heidän on oltava valmiita myös henkisesti haasteellisiin tilanteisiin ja kaikenlaisiin yllättäviin tilanteisiin. Rauhanturvaajien on oltava solidaarisia ja taipuvaisia erilaisiin kulttuurienvälisiin tilanteisiin.

  Rauhanturvaajan tehtävä vaatii paljon. Rauhanturvaajat joutuvat usein työssään erittäin vaarallisiin tilanteisiin. Tämä johtaa suuriin henkilökohtaisiin riskeihin ja pitkiin eristysjaksoihin.

  Johtopäätös

  Rauhanturvaajan tehtävänä on olla rauhanturvajoukkueen jäsen, joka lupaa palvella konfliktialueiden ihmisiä turvallisuudesta, rauhasta, oikeudesta ja vapauksista tinkimättömästi ja yhteistyössä. Tämän lupauksen avulla rauhanturvaaja pyrkii edistämään rauhaa ja turvallisuutta konfliktialueilla, jotka ovat kärsineet vuosikymmenien ajan väkivallasta ja kriiseistä. Vaikka rauhanturvaajan tehtävä on haasteellinen, se on myös palkitseva ja opettava kokemus.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.