Mitä Rapujen Lisäksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1268

  +
  Mitä rapujen lisäksi kannattaa suosia?

  Ravun syönti on suosittua Suomessa varsinkin juhannuksena, mutta mitä muita herkkuja kannattaa suosia rapujen lisäksi? Suomalainen ruokakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa monia vaihtoehtoja herkutteluun.

  Grilliruoat

  Grillaaminen on suomalaisten suosima tapa valmistaa ruokaa kesäisin. Paviljongeissa käydään ahkerasti kaupassa valikoimassa erilaisia grillattavia herkkuja. Grilliin sopivat lihan lisäksi myös kasvikset, kalat ja makkara.

  Makkaralta kannattaa valita laadukkaita makkaroita, jotka ovat tehty oikeasta lihasta. Esimerkiksi bratwurstit, chorizot tai erilaiset pippurimakkarat ovat hyviä vaihtoehtoja. Kasviksista esimerkiksi kesäkurpitsat ja maissit ovat herkullisia grillissä. Hiiligrillissä valmistetut kalat, kuten lohi, kuha tai siika, ovat myös erittäin maukkaita.

  Salaatit

  Salaatit ovat kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto grilliruoan lisukkeiksi. Salaattien valmistamisessa voi käyttää monenlaisia raaka-aineita, kuten erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja yrttejä. Tuoreet yrtit, kuten basilika ja minttu, tuovat salaattiin raikkautta. Salaatinkastikkeeksi sopii esimerkiksi balsamicovinegretti.

  Kylmäsavulohi

  Kylmäsavulohi on erittäin maukasta ja se sopii moniin eri ruokiin. Sitä voi käyttää esimerkiksi pizzan päällä tai pastan kastikkeena. Toisinaan kylmäsavulohen päällä voi olla myös katkarapuja.

  Merenelävät

  Merenelävät ovat terveellisiä ja maukkaita. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Kalat, kuten lohi, tonnikala ja siika, ovat hyviä vaihtoehtoja. Katkaravut ovat myös suosittuja ja niitä voi käyttää moniin eri ruokiin, kuten pastakastikkeessa tai risotossa.

  Juusto

  Suomalaiset rakastavat juustoa ja sitä löytyykin kotimaisena tai maahantuotuna monia eri laatuja. Juusto on loistava vaihtoehto grillattaville kasviksille tai lisukkeeksi pihville. Esimerkiksi feta, gorgonzola tai aurajuusto ovat hyviä vaihtoehtoja salaateille.

  Marjat

  Suomessa kasvaa monenlaisia marjoja, jotka ovat herkullisia ja terveellisiä. Mustikat, vadelmat, mansikat ja karviaiset ovat suosittuja marjoja, joita voi käyttää moniin eri jälkiruokiin tai vaikka smoothien ainesosina.

  Kokonaisvaltaisesti ruokavaliosta kannattaa poimia terveellisiä ja hyviä vaihtoehtoja, jotka tuovat vaihtelua ja piristystä jokapäiväiseen ruokailuun. Lisäksi on tärkeää nauttia ruoasta hyvässä seurassa ja yhdessäoloa unohtamatta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.