Mitä Rakennustyövakuutus Korvaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5855

  +

  Mitä Rakennustyövakuutus Korvaa?

  Rakennustyövakuutus on vakuutus, joka on otettu rakennusalan yrityksen toimesta. Se on pakollinen vakuutus, joka tarjoaa turvaa sekä työn tilaajalle että työntekijöille. Rakennustyövakuutus korvaa työmaalla sattuneita vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennustöiden yhteydessä.

  Yleisimpiä rakennustyövakuutuksen korvaamia vahinkoja ovat tapaturmat, joihin liittyy fyysisiä vammoja, ja omaisuusvahingot. Rakennustyövakuutus korvaa myös mahdolliset oikeudenkäyntikulut, jotka aiheutuvat vahingon uhrin vaatimuksen johdosta.

  Rakennustyövakuutus voidaan jakaa kahteen osaan: työn tilaajan vakuutukseen ja työntekijän vakuutukseen. Tilaajan vakuutus kattaa tilaajan vastuut rakentamisvaiheessa. Työntekijän vakuutus puolestaan korvaa työntekijän vahingot, joita hän on saanut työn aikana.

  Työn tilaajan vakuutus

  Työn tilaajan rakennustyövakuutus korvaa tilaajan vastuut rakentamisen aikana. Tämä tarkoittaa, että jos työmaalla sattuu vahinkoja, vakuutus kattaa ne. Vakuutus kattaa myös mahdolliset oikeudenkäyntikulut, jotka aiheutuvat vahingon uhrin vaatimuksesta.

  Työn tilaajan vakuutus on tärkeä siksi, että se suojaa tilaajaa ja rakennusluvan saanutta yritystä mahdollisilta vahingonkorvausvaatimuksilta. Tänä päivänä vaatimukset ovat entistä tiukempia ja vahingon sattuessa korvaussummat voivat olla suuria. Rakennustyövakuutus auttaa pienentämään tätä riskiä.

  Työntekijän vakuutus

  Työntekijän rakennustyövakuutus on tarkoitettu työntekijöille, jotka ovat mukana rakennusprojektissa. Vakuutus korvaa työntekijän saamat vammat työmaalla. Se korvaa myös sairaalan ja lääkärin kustannukset, ja sen kattavuus on voimassa myös työaikojen ulkopuolella.

  Rakennustyössä on monia riskejä, kuten putoamis- ja kaatumisriskit, terveysriskit ja tapaturmat, jotka johtuvat työkalujen tai rakennusmateriaalin käytöstä. Työntekijän vakuutus turvaa työntekijän, jos hän saa vahingon työmaalla.

  Esimerkkejä korvattavista vahingoista

  Rakennustyövakuutus korvaa monenlaisia vahinkoja, jotka johtuvat rakennusalan työtehtävistä. Tässä muutamia esimerkkejä:

  -Työntekijä kaatuu rakennusmateriaalin päälle ja saa siitä vammoja, joita täytyy hoitaa sairaalassa.

  -Työntekijä ampuu naulapyssyllä itselleen naulan käteen.

  -Työmaalta varastetaan työkoneita tai muita rakennustarvikkeita.

  -Teline puretaan huolimattomasti ja se kaatuu, aiheuttaen vammoja tai omaisuusvahinkoja.

  Näiden lisäksi rakennustyövakuutus korvaa myös muita vahinkoja, kuten tulipaloja, putkivuotoja ja muita sattumuksia, joita voi tapahtua rakennustyön yhteydessä.

  Yhteenveto

  Rakennustyövakuutus on tärkeä vakuutus, joka korvaa työmaalla sattuneita vahinkoja. Vakuutus on jaettu kahteen osaan: työn tilaajan vakuutukseen ja työntekijän vakuutukseen. Työn tilaajan vakuutus kattaa tilaajan vastuut rakentamisen aikana, kun taas työntekijän vakuutus korvaa työntekijän saamat vahingot.

  Rakennustyövakuutus korvaa monenlaisia vahinkoja, joita voivat olla esimerkiksi tapaturmat, terveyshaitat, omaisuusvahingot ja varkaudet. Vakuutus auttaa vähentämään riskejä rakennusalalla ja takaa työntekijöille ja tilaajille turvallisen työympäristön.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.