Mitä Pitää Muistaa Kun Lähtee Ulkomaille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #5545

  +
  Mitä Pitää Muistaa Kun Lähtee Ulkomaille

  Ulkomaille matkustaminen on jännittävää, mutta samalla voi olla myös stressaavaa, kun pitää muistaa kaikki tarvittavat asiat ennen matkaa. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät asiat, jotka sinun tulee muistaa ennen kuin lähdet ulkomaille.

  Matkustusasiakirjat

  Matkustusasiakirjat ovat kaikkein tärkein asia ulkomaanmatkalle lähtiessäsi. Sinun tulee tarkistaa, että sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti. Joissakin maissa passin tulee olla voimassa vielä useita kuukausia matkan päättymisen jälkeen, joten tarkista tämä etukäteen. Useimmissa Euroopan maissa henkilökortti riittää matkustusasiakirjaksi.

  Viisumit

  Moniin maihin tarvitaan viisumi. Tarkista viisumin tarve etukäteen ja hae viisumi hyvissä ajoin ennen matkaa. Useimmiten viisumi vaaditaan, jos matka kestää yli kolme kuukautta tai jos matkaan sisältyy tiettyjä aktiviteetteja, kuten työntekoa tai opiskelua. Erityisesti USA:n matkalla tulee huomioida ESTA-lupa, joka tulee hakea ennen maahan saapumista.

  Matkavakuutus

  Matkavakuutus on tärkeä osa ulkomaanmatkaa. Tarkista vakuutuksen kattavuus ennen matkaa – erityisesti lääkärinhoito ja sairaalakulut ulkomailla voivat olla kalliita. Matkavakuutus kattaa myös esimerkiksi matkatavaroiden katoamisen tai vahingoittumisen.

  Matkalaukut

  Tarkista lentoyhtiön matkalaukkusäännöt ennen matkaa. Usein matkalaukut saavat olla enintään 23 kiloa ja koko enintään 158 cm. Osalla lentoyhtiöistä matkalaukut sisältyvät lipun hintaan, mutta osalla niistä tulee maksaa erikseen. Tarkista myös, mitä esineitä et saa viedä mukanasi koneeseen.

  Raha

  Tarkista, missä maassa on käytössä oma valuuttasi ja vaihda tarvittaessa valuuttaa ennen matkaa. Varaudu myös mahdollisiin ylimääräisiin kuluihin, kuten ATM:n käyttömaksuihin ulkomailla. Muista myös ilmoittaa pankillesi, että lähdet ulkomaille, jotta korttisi eivät lukittaudu turhaan.

  Matkapuhelin

  Mikäli haluat käyttää matkapuhelintasi ulkomailla, tarkista operointisi säännöt ulkomaille ja muista aktivoida roaming ennen lähtöä. Tarkista myös matkapuhelimen datapaketti, jos haluat käyttää nettiä ja muita palveluita ulkomailla.

  Matkasuunnitelmat

  Suunnittele matkasi etukäteen – mieti, mitä haluat nähdä ja kokea. Varaa tarvittavat liput tai ajanvaraukset. Muista myös, että etenkin äkillisissä tilanteissa, esimerkiksi sairaustapauksissa, voi olla hyödyllistä tietää, mitä tulee tehdä ja minkälaista apua on saatavilla.

  Lopuksi

  Ulkomaille matkustaminen on jännittävää, mutta monet asiat tulee muistaa ennen kuin lähdet. Tarkista matkustusasiakirjat, viisumit, matkavakuutus ja raha ennen matkaa. Tarkista myös matkalaukkujen säännöt ja varaa tarvittaessa lentoyhtiöltä ylimääräinen matkalaukku. Muista myös suunnitella matkasi hyvin, jotta varmistat, että saat parhaan mahdollisen kokemuksen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.