Mitä Pitää Huomioida Nastarenkaiden Käytössä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4549

  +

  Mitä Pitää Huomioida Nastarenkaiden Käytössä Suomessa?

  Suomen talviset olosuhteet vaativat erityistä huomiota autolla ajamisessa. Talvikelien vuoksi on tärkeää varustaa auto asianmukaisilla renkailla, joita ovat nastarenkaat tai kitkarenkaat. Tässä artikkelissa keskitymme nastarenkaisiin ja kerromme, mitä niiden käytössä on hyvä huomioida.

  Milloin Nastarenkaat Kannattaa Vaihtaa Autoon?

  Nastarenkaiden käyttöaika on yleensä marraskuusta huhtikuun loppuun, jolloin talvikelit ovat yleisimpiä. Aikaisemmin asennetut nastarenkaat voi laillisesti jättää vielä pidempään autoon, mikäli sääolot niin vaativat. Kuitenkin, mikäli keväällä on todennäköistä, että yöpakkaset ovat ohi ja lämpötilat nousevat plussan puolelle, on nastarenkaat syytä vaihtaa pois.

  Miten Nastarenkaat Toimivat?

  Nastarenkaat ovat suunniteltu erityisesti Suomen talviolosuhteisiin, joita leimaavat liukkaat ja jäiset tiet. Nastat tarraavat tiehen ja estävät renkaita liukumasta. Tämä tekee ajamisesta turvallisempaa talvella. Tärkeää huomata on, että nastarenkaat kuluttavat tietä ja aiheuttavat melua. Siksi lähellä taloja tai hiljaisilla alueilla asuvien kannattaa kiinnittää huomiota tähän.

  Mitä Lakikirja Sanoo Nastarenkaiden Käytöstä?

  Nastarenkaiden käyttö on sallittua Suomessa marraskuun alusta aina maaliskuun loppuun asti. Mikäli säät sitä vaativat, nastarenkaat on sallittua entistä pidemmälle. Nastarenkaiden käyttöä pidetään kuitenkin välttämättömänä vain tietyissä maantieteellisissä sijainneissa, esimerkiksi pohjoisemmassa Suomessa. Tämän takia nastarenkaiden käyttö ei ole pakollista kaikissa Suomen osissa. Mikäli valitsee käyttää nastoja vapaaehtoisesti, tulee ottaa huomioon, että enimmäismäärä on 156 nastaa auton renkaassa.

  Miten Nastarenkaat Asennetaan?

  Nastarenkaat kannattaa asennuttaa oikeaan renkaaseen ammattilaisella, jos on epävarma omasta asennustaidostaan. Renkaat asennetaan autoon niin, että saman puolen renkaat ovat valmiiksi tasapainotettuina, koska tämä tasapainottaa auton kulkua.

  Mikäli käyttää kesärenkaita autoaan, on rengashotelli hyvä vaihtoehto pitääkseen kesärenkaat hyvässä kunnossa. Rengashotellissa renkaat ovat turvassa, eikä niiden laadun tarkkailua tarvitse tehdä itse.

  Miten Nastarenkaiden Kunto Tarkistetaan?

  Ennen talven tuloa on syytä tarkastaa auton renkaiden kunto, myös nastarenkaat. Nastarenkaiden on oltava riittävän kulutuspinnan kanssa, jotta ne pystyvät tarraamaan tiehen. Tämä tarkistetaan mittaamalla renkaan urasyvyys. Nastojen kunnon osalta on hyvä tarkistaa, että laitteiden määrä on sallitun rajoissa, eikä yksikään nastoista puutu. Näin varmistaa, että nastarenkaat toimivat parhaalla mahdollisella tavalla.

  Mitä Muuta On Hyvä Muistaa Nastarenkaista?

  Nastarenkaiden käytön aikana on hyvä muistaa, että ne vaativat talvella erityistä huolenpitoa ja jatkuvaa seurantaa. Nastarenkaat vetävät usein lunta renkaiden alla, joten on hyvä pysähtyä tepastelemaan renkaiden ympärillä silloin tällöin. Näin saa varmistettua, että nastat ovat paikallaan ja että lunta ei ole kertynyt renkaan ympärille.

  Perusteellinen pesu on suositeltavaa ajon jälkeen, jotta nastarenkaat pysyvät hyväkuntoisena pidempään. Lisäksi on syytä muistaa, että nastarenkaat voi asentaa vain neljään renkaaseen samalle autolle, koska se takaa auton tasaisen ajon, joka on turvallisempaa talvella.

  Lopuksi, nastarenkaat ovat tärkeä osa turvallista autoilua Suomen talvissa. Niiden kunnon ja käytön tarkkailu on erityisen merkittävää. Muistathan myös, että oikein huollettu auto on aina turvallinen auto.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.