Mitä Peräöljyä Skootteriin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #626

  +
  Mitä Peräöljyä Skootteriin?

  Skootterin polttoaineen lisäksi on tärkeää huolehtia myös sen peräöljystä. Peräöljy suojaa skootterin vaihdelaatikkoa, mikä tekee sen vaihdoista sujuvampia ja vähentää kulumista. Tässä artikkelissa käsitellään, mitä peräöljyä skootteriin kannattaa käyttää Suomessa.

  Peräöljyn viskositeetti

  Skootterin valmistajan suosittelema peräöljy tulee valita sen viskositeetin mukaan. Viskositeetti kertoo öljyn juoksevuuden. Mitä suurempi viskositeetti, sitä paksua öljy on. Skootterin valmistajan suosittelema viskositeetti löytyy skootterin käyttöohjekirjasta.

  Jos öljyn viskositeetti on liian korkea, se voi rasittaa vaihteistoa liikaa. Toisaalta liian matala viskositeetti ei tarjoa tarvittavaa suojaa vaihdelaatikolle. Skootterin valmistajan suosittelema öljy on paras vaihtoehto, mutta jos öljyä ei ole saatavilla, voi valita saman viskositeetin omaavan öljyn.

  Peräöljyn ominaisuudet

  Peräöljyn ominaisuuksilla on suuri merkitys skootterin suorituskykyyn ja kestävyyteen. Hyvä peräöljy vähentää kitkaa ja kulumista, suojaa korroosiolta, sietää korkeita lämpötiloja, parantaa voitelun kestävyyttä ja vähentää saasteita. Hyvä peräöljy vaikuttaa myös polttoainetalouteen, sillä se vähentää kitkaa ja alentaa polttoaineen kulutusta.

  Käytettävä öljy riippuu myös skootterin käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi kilpailukäytössä tarvitaan korkealaatuisempaa öljyä kuin normaalissa käytössä. Vaativissa olosuhteissa, kuten hyvin kuumassa tai kylmässä ilmastossa, voidaan tarvita erikoisolosuhteisiin suunniteltua öljyä.

  Peräöljyn vaihto

  Skootterin peräöljy tulee vaihtaa säännöllisesti. Käyttöohjekirjan antamat vaihtovälit on hyvä pitää mielessä, sillä vanha öljy menettää tehonsa. Jos öljyä ei vaihdeta riittävän usein, se voi johtaa skootterin vaihteiston vioittumiseen.

  Peräöljyn vaihto onnistuu helposti kotikonstein. Ennen öljynvaihtoa skootteri tulee asettaa tasaiselle maalle ja moottorin tulee olla kylmä. Vanha öljy tulee ensin valuttaa pois, minkä jälkeen voi lisätä uuden öljyn.

  Yhteenveto

  Skootterin peräöljy on tärkeä osa sen huoltoa. Öljyn viskositeetti ja ominaisuudet vaikuttavat skootterin suorituskykyyn ja kestävyyteen. Skootterin valmistajan suosittelema öljy on paras vaihtoehto, mutta saman viskositeetin omaava öljy käy myös. Peräöljy tulee vaihtaa säännöllisesti, jotta skootterin vaihteisto pysyy hyvässä kunnossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.