Mitä Pensaiden Alle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #640

  +
  Mitä Pensaiden Alle Kannattaa Istuttaa?

  Pensaiden alle istutettavat kasvit voivat olla hyödyllisiä monilla eri tavoilla. Ne voivat estää rikkaruohojen kasvua, tarjota suojaa pienille eläimille ja tuoda lisää väriä puutarhaan. Tässä artikkelissa kerromme muutamia ideoita sopivista kasveista pensaiden alle istutettaviksi Suomessa.

  Hedelmä- ja marjapensaiden alle sopivat hyvin erilaiset maanpeitekasvit, joita on helppo pitää siistinä ja matalana. Näitä voivat olla esimerkiksi mansikat, vaivaiskoivu tai karhunvatukka. Mansikka ja vaivaiskoivu ovat myös kauniita koristekasveja, joiden kukkaloisto värittää puutarhaa keväällä.

  Toinen vaihtoehto on erilaiset sipulikasvit kuten kevätkeltano ja krookus. Sipulikasvit antavat varjon alla kasvatettavalle kasville mahdollisuuden kasvaa, sillä ne kukkivat aikaisin keväällä ennen kuin koriste kasvit alkavat kasvaa. Pensaiden tilaa voi käyttää myös hyödyllisten yrttien istuttamiseen, jotka parantavat puutarhan maaperän laatua. Esimerkiksi timjami tai rosmariini ovat matalia kasveja, jotka ovat erittäin sopivia istutettavaksi pensaiden alle.

  Lisäksi pensasaidan taakse voi istuttaa koristekasveja, joita ei tarvitse usein kastella tai hoitaa. Näitä ovat esimerkiksi alppiruusut, sormustinkukat tai ikivihreät kasvit kuten muratti. Alppiruusut ovat matalia pensaita, jotka kukkivat keväällä kauniisti. Ikivihreät kasvit, kuten muratti, tarjoavat pensaalle lisäsuojaa ja ovat helppoja pitää siistinä.

  Kasvihuoneen alle sopivat hyvin erilaiset vihannekset ja yrtit. Jos kasvihuoneesi on tarpeeksi suuri, voit istuttaa sinne myös kukkivia kasveja, jotka korostavat vihannesten kauneutta kuten esimerkiksi kehäkukka. Yrtit ovat erittäin suosittuja pensaiden alle istutettaviksi, sillä ne tarvitsevat vain vähän tilaa ja ovat hyödyllisiä keittiössä. Esimerkiksi oregano, basilika ja minttu ovat erittäin helppoja yrttejä, joita voi kasvattaa puutarhassa.

  Kaiken kaikkiaan pensaiden alle istutettavat kasvit voivat olla erittäin hyödyllisiä ja kauniita koristekasveja puutarhassa. Niiden avulla voit pitää puutarhan siistinä ja kauniina. Suosittelemme istuttamista erityisesti hedelmä- ja marjapensaiden alle, sillä pensaat voivat tarjota kasveille sopivan suojan ja varjon. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja ja valitse juuri sinun puutarhaasi sopivat kasvit pensaiden alle!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.