Mitä Parta Kertoo Miehestä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #5488

  +

  Mitä Parta Kertoo Miehestä

  Parta on kaikkein näkyvin osa miehen kasvoista, ja se voi kertoa paljon miehen persoonallisuudesta, tyylistä ja itsestään huolehtimisesta. Suomessa monet miehet ovat ottaneet tavakseen kasvattaa partaa, joten onkin tärkeää tietää, mitä se kertoo miehestä.

  Miehen itsestään huolehtiminen

  Parta voi kertoa paljon miehen itsestään huolehtimisesta. Hyvin hoidettu ja siisti parta kertoo siitä, että mies panostaa ulkonäköönsä ja että hänellä on hyvä itsetunto. Partan hoitoon kannattaa siis panostaa, sillä se voi vaikuttaa positiivisesti miehen ulkonäköön ja itsetuntoon.

  Tietysti partan hoitoon käytetty aika ja vaiva voi myös kertoa siitä, kuinka tärkeäksi mies ulkonäkönsä katsoo. Jos mies käyttää paljon aikaa ja vaivaa partan siistimiseen ja hoitoon, se voi kertoa siitä, että mies on hyvin järjestelmällinen ja tarkka, ja että hän haluaa näyttää huolitellulta.

  Partan pituus

  Partan pituus voi myös kertoa paljon miehen persoonallisuudesta ja elämäntyylistä. Esimerkiksi lyhyt, siisti parta kertoo yleensä siitä, että mies haluaa näyttää huolitellulta, mutta että hänellä on myös elämässään muita tärkeitä asioita kuin ulkonäkö. Pitkä, tuuhea parta voi sitten kertoa luonteesta, joka haluaa erottua massasta ja jonka arvot ovat enemmän tärkeysjärjestyksessä.

  Toisaalta myös ympäristö, jossa partaa kannattaa kasvattaa, vaikuttaa. Parta on esimerkiksi yhä suositumpaa hipsterikulttuurin keskuudessa, joten jos mies haluaa näyttää rennolta ja boheemilta, hän voi kasvattaa partaa. Myös työpaikka tai urheiluharrastus voi vaikuttaa partan pituuteen.

  Partan tyyli

  Partan tyyli on toinen tärkeä seikka, joka kertoo paljon miehen henkilökohtaisesta tyylistä ja luonteesta. Partaa voi trimmata ja muotoilla monella eri tavalla, joten sen tyyli voi vaihdella laidasta laitaan.

  Esimerkiksi partaa saa nykyään nähdä erilaisilla viiksillä, parran varren muodolla ja parranleuan koristelulla. Tumma ja tiheä karvoitus, joka on valmennettavissasi, ei ehkä kullekaan, mutta se sopii henkilöille, jotka etsivät aikaa ja arvostusta. Toisaalta minimalistiset, terävät ja siistit partatyylit edustavat yleensä modernia ja tyylikästä miestä. Parta voi kuitenkin kertoa paljon henkilökohtaisesta tyylistä ja siitä, kuinka mies haluaa esittää itsensä muille.

  Johtopäätökset

  Parta kertoo paljon mieskulttuurista ja siitä, kuinka hän haluaa esittää ulkomaisen itsensä muille. Partan pituus, tyyli ja hoito kertovat persoonallisuudesta, tyylistä ja itsestään huolehtimisesta. Jos kasvatat partaa Suomessa, se voi kertoa paljon myös ympäröivästä kulttuurista ja elämäntyylistä. On siis tärkeää ottaa aikaa ja vaivaa partan hoitoon sekä miettiä, millaisen viestin parta haluaa lähettää muille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.