Mitä Pakata Lomalle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3304

  +
  Mitä Pakata Lomalle?

  Kesälomat ovat tulossa ja moni meistä suuntaa kohti etelän aurinkoa tai omia mökkejä. Matkustaessa on tärkeää muistaa pakata liian vähän sijaan liikaa. Tämä artikkeli auttaa sinua pakkaamaan oikeat tarvikkeet mukaan, jotta voit nauttia lomastasi täysillä.

  Pakkaa vaatteet ja kengät

  Kun pakkaat vaatteita, on tärkeää muistaa pakata sopivia vaatteita kyseiseen matkakohteeseen. Jos menet auringonpaisteeseen, kannattaa varata mukaan kevyitä vaatteita, kuten T-paitoja ja hameita. Jos taas menet vuoristoon, kannattaa pakata lämpimiä vaatteita, kuten pitkiä housuja ja fleecetakkia. Kannattaa myös tarkistaa sääennuste etukäteen, jolloin osaat valita oikeat vaatteet mukaan.

  Kävelykengät ovat aina hyvä ottaa mukaan, sillä niitä tarvitsee lähes aina. Myös uimakengät ovat tarpeelliset, sillä rannoilla ja altailla voi olla teräviä kiviä tai muita epämiellyttävästi tuntuvia esineitä. Jos aiot treenata lomallasi, muista ottaa mukaan myös urheiluvaatteet ja -kengät.

  Hygieniatarvikkeet

  Kun pakkaat hygieniatarvikkeita, muista tarkastaa mihin hotelliin tai asuntoon olet menossa. Useimmissa hotelleissa on perustarvikkeet, kuten saippua ja shampoo. Jos taas vuokraat asunnon, kannattaa varmistaa, onko siellä hygieniatarvikkeita valmiina.

  Voit myös pakata mukaan matkakokoisia putelia shampooa ja muita hygieniatarvikkeita. Muutaman päivän loma kestää yleensä hyvin tällaisilla pienillä pulloilla.

  Matkapuhelin

  Matkapuhelin on aina tärkeä pitää mukana matkustaessa. Muista ladata ja ottaa mukaan laturi, jotta matkapuhelin ei kuitenkaan pääse tyhjentymään. Jos olet menossa ulkomaille, tarkista ensin, että puhelin toimii ulkomailla tai osta paikallinen SIM-kortti.

  Aurinkosuoja

  Aurinkosuoja on välttämätöntä, jos suuntaat lomalle jonnekin aurinkoiseen paikkaan. Käytä aurinkosuojavoidetta aina kun oleskelet auringossa, sillä suojaa ihoasi haitalliselta UV-säteilyltä. Käytä vähintään suojakerrointa 30.

  Lääkkeet

  Jos käytät lääkitystä, varmista, että otat mukaan tarvittavat lääkkeet lomalle. Ota myös yhteys lääkäriisi ja varmista, että lääkkeet ovat yhteensopivia matkan kanssa.

  Muut tarvikkeet

  Taskulamppu on aina hyvä pitää mukana varsinkin, jos menet jonnekin erämaahan tai metsäretkelle. Pieni laukku, johon voit pakata päivän tarvikkeet, on myös hyödyllinen. Näin sinun ei tarvitse kuljettaa mukana turhaa tavaraa.

  Yhteenveto

  Muista pakata tarvikkeita sen mukaan, mihin olet menossa. Mieti tarvittavat vaatteet sekä hygieniatarvikkeet ja muut tavarat, kuten matkapuhelin ja aurinkosuoja. Älä unohda lääkkeitäsi.

  Pakkaa vain tarpeelliset tavarat, jotta voit nauttia lomastasi täysillä. Ylimääräisten tavaroiden kantaminen ei ole mukavaa, ja se voi olla haitaksi lomapäivillesi.

  Hyvää lomaa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.