Mitä Päälle Laivalle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4846

  +

  Mitä päälle laivalle?

  Laivamatkat ovat suomalaisten keskuudessa erittäin suosittuja niin työ- kuin lomareissuillakin. Laivoilla on usein paljon tekemistä, hyviä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, mikä tekee matkasta mukavan ja monipuolisen. Mutta mitä päälle laivalle sitten pitäisi pukea?

  Ensinnäkin, laivalla on hyvä muistaa, että vaatteiden tulee olla mukavia ja käytännöllisiä. Laivalla liikutaan paljon ja erityisesti jos on tarkoitus osallistua laivan erilaisiin aktiviteetteihin, on tärkeää valita vaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen ja ovat mukavia.

  Jos on lähössä aamusta tai päivästä laivalle ja suunnittelee viettävänsä aikaa laivan ulkopuolella, on hyvä valita ylle kevyt päällystakki tai tuulitakki, sillä varsinkin merellä tuuli voi yllättää. Sadevaatteetkin voivat olla hyvä valinta, mikäli sääennuste näyttää sateista. Iltaa kohdalla voi illallisen tai juhlan vuoksi olla hyvä varata mukaan juhlavammat asusteet, mutta muutoin mukavat ja rentouttavat asut ovat ehdottomasti hyvä valinta.

  Laivamatkoista on tullut myös muotinäytös, joten kaikkilla on mahdollisuus pukeutua niin kuin parhaaksi kokee. Perinteisesti laivalla on pukeuduttu rennosti, mutta nykyään laivamatkailuun ei ole selkeitä vaatimuksia. Käytännössä kaikki pukeutuvat laivalla oman tyylinsä mukaan.

  Jos laivamatkalle ei ole erityisvaatimuksia, voi pukeutua oman mukavuuden kannalta. Usein perus farkut, t-paita ja tennarit ovat hyvät, sillä matkan aikana kuitenkin vaihdetaan vaatetta ja mukavilla perusvaatteilla pärjää hyvin. Myös esimerkiksi kesällä olkapäät paljastava mekko on mukava ja ilmava valinta.

  Jos matkalla on tarkoitus myös liikkua, kannattaa varata mukaan mukavat liikuntavaatteet, sillä laivalla on yleensä hyvät kuntosalit, kuntosali, bodypumppisali, joogatunnit ja useita muita liikuntamahdollisuuksia. Sopivissa vaatteissa on helpompi liikkua ja osallistua tunneille, joten urheiluvaatteiden pakkaaminen laukkuun kannattaa.

  Yhteenvetona siis suosittelemme mukavia ja käytännöllisiä vaatteita laivamatkaa varten. Muutamia siistejä vaatteita voi varata laivalla vietettävää illallista tai juhlaa varten, mutta muuna aikana mukavat perusvaatteet ovat hyviä. Laivamatkoista tulee yleensä pitkiä ja haluat varmistaa, että olet mukava ja rentoutunut koko matkan ajan.

  Onko sinulla jotain lisättävää? Kerro omasi kommenteissa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.