Mitä Päälle Festareille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #5552

  +

  Mitä Päälle Festareille? – Vinkkejä vaatevalintoihin Suomen sääolosuhteissa

  Festivaalit ovat yksi kesän parhaista puolista, mutta Suomen vaihtelevat sääolosuhteet voivat tehdä vaatteiden valinnasta haastavaa. Muutama helppo ohje ja oikeat valinnat tekevät kuitenkin varmasti festariajelusta entistä mukavampaa.

  Pukeudu kerroksittain

  Suomen sääolosuhteet voivat vaihdella dramaattisesti kesän aikana. Yhtenä päivänä saattaa paistaa aurinko ja olla helle, kun taas seuraavana päivänä saattaa olla koleaa ja sateista. Siksi on tärkeää, että pukeudut kerroksittain. Näin voit helposti lisätä tai poistaa vaatekerroksia lämpötilan mukaan.

  Valitse mukavat kengät

  Festareilla tulee kävelemään paljon, joten kengät ovat tärkeä osa vaatevalintaa. Valitse mukavat ja mielellään jo käytetyt kengät, jotka eivät hierrä tai purista jalkoja. Festareilla saattaa myös olla liukasta, joten kengät, joissa on hyvä pito, ovat suositeltavat.

  Suosi kevyitä ja hengittäviä materiaaleja

  Kuumilla festarikelillä suositellaan kevyitä ja hengittäviä materiaaleja kuten puuvillaa ja pellavaa. Näin kehosi pysyy viileänä, etkä hikoa liikaa.

  Tyyliin sopivat asusteet

  Festarit ovat hyvä hetki heittäytyä tyylin suhteen, mutta muista valita asusteet, jotka sopivat vallitsevaan sääolosuhteeseen. Esimerkiksi hihaton paita tai huivi toimii hyvin kuumalla säällä, kun taas hupullinen takki tai sadeviitta ovat tarpeen sateella.

  Festari-lippis tai – hattu suojaksi auringolta

  Jos suuntaat festareille aurinkoisena päivänä, lippis tai hattu ovat suositeltavat suojaamaan päätäsi ja kasvojasi palamiselta. Valitse kevyt ja ilmava lippis tai hati, joka ei kerää lämpöä pään ympärillä.

  Varaa mukaan reppu

  Mukaan kannattaa pakata pieni reppu, jossa on tarvittavat asiat, jotka voivat auttaa selviämään monenlaisista sääolosuhteista. Take away-vesipullot, aurinkolasit, varasukat, huivi ja päivälaukku ovat kaikki hyödyllisiä varusteita festareille.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomen festivaalikesän vaatetukseen kannattaa kiinnittää huomiota kerrospukeutumisen ja kevyiden, hengittävien materiaalien osalta. Valitse mukavat vaatteet ja kengät, jotka sopivat tapahtuman tyyliin. Muista myös suojautua auringolta lippiksen tai hatun avulla ja varaa mukaan tarvittavat varusteet selviytyäksesi monenlaisista sääolosuhteista. Hyvän vaatevalinnan ansiosta festarit voivat olla entistäkin mukavampia elämyksiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.