Mitä Ovat Neurologiset Sairaudet

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2036

  +
  Mitä ovat neurologiset sairaudet?

  Neurologiset sairaudet ovat sairauksia, jotka vaikuttavat hermostoon, aivoihin ja selkäydinkanavaan. Ne voivat johtua vammoista, infektioista, synnynnäisistä häiriöistä tai geneettisistä syistä. Neurologiset sairaudet voivat ilmetä monin eri tavoin, kuten lihasten heikkoutena, epilepsiana, tajuttomuutena, tunnon ja motoristen liikkeiden häiriöinä sekä kognitiivisina ongelmina.

  Mikä aiheuttaa neurologisia sairauksia?

  Neurologisten sairauksien aiheuttajia tunnetaan vielä melko huonosti. Monilla niistä lääkärit eivät tunne tarkkaan, mistä ne johtuvat. Geneettinen alttius voi vaikuttaa osaan neurologisista sairauksista, mutta ympäristötekijöiden on myös havaittu vaikuttavan tiettyjen sairauksien puhkeamiseen.

  Mitkä ovat yleisimmät neurologiset sairaudet?

  Yleisimpiä neurologisia sairauksia ovat:

  – Alzheimerin tauti: Yksi yleisimmistä muistisairauksista. Se ilmenee kognitiivisina ongelmina, kuten muistin heikkenemisenä, havainnon vääristymisenä ja ajan ja paikan hahmotuskyvyn häviämisenä.

  – Parkinsonin tauti: Tämä sairaus vaikuttaa lihasten säätelyyn. Se aiheuttaa lihasjäykkyyttä, vapinaa, liikkumisen hitautta ja tasapainon häiriöitä.

  – Migreeni: Tämä on toistuva päänsärky, joka voi kestää useita päiviä. Se voi aiheuttaa voimakasta päänsärkyä, herkkyyttä valolle, pahoinvointia ja oksentelua.

  – MS-tauti: Tämä sairaus johtuu immuunijärjestelmän hyökkäyksestä hermosoluihin. Se aiheuttaa yleensä näköhäiriöitä, liikkumisongelmia ja koordinaatiokyvyn heikkenemistä.

  – Epilepsia: Tämä on aivosähkötoiminnan häiriö, joka voi aiheuttaa kouristuksia, tajuttomuutta ja motorisia häiriöitä.

  Miten neurologisia sairauksia hoidetaan?

  Neurologisten sairauksien hoitoon ei ole yksittäistä hoitomenetelmää. Jokainen sairaus vaatii yksilöllisen hoidon erityispiirteiden ja oireiden mukaan. Tärkeintä on ymmärtää sairauden luonne ja oireet, ja määrittää hoito sen perusteella. Hoito voi sisältää lääkitystä, fysioterapiaa, psykoterapiaa tai leikkaushoitoa.

  On myös tärkeää käydä säännöllisesti lääkärintarkastuksissa. Neurologisista sairauksista kärsivät potilaat tarvitsevat erityisseurantaa ja hoitoa, jotta heidän tilansa pysyy hallinnassa ja he voivat elää mahdollisimman normaalia elämää.

  Neurologiset sairaudet voivat olla hankalia selviytyä, mutta niiden aiheuttamiin oireisiin voidaan löytää apua. Tärkeintä on välittömästi hakea ammattimaisia neuvoja ja hoitoa, jos koet jonkin neurologisen sairauden oireita. Lääkäri voi arvioida ongelman vakavuuden ja määrittää parhaan hoitomenetelmän, jotta voit palata terveeseen ja normaaliin elämään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.