Mitä Ovat Leseet

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #6202

  +

  Mitä ovat lesaat?

  Lesaat ovat kasvipohjaisia ruokatuotteita, jotka ovat saavuttaneet suosiota viime vuosina erityisesti gluteenittomien ja vegaanisten ruokavalioiden yhteydessä. Lesaat valmistetaan viljan uloimmasta kerroksesta eli leseestä, joka koostuu rikkaista ravintoaineista, kuten kuiduista, proteiineista ja vitamiineista.

  Leseitä voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa, esimerkiksi leivän, keittojen tai patojen seassa. Usein lesaat myös sekoitetaan jogurttiin tai puuroon tuomaan lisää makua ja ravinteita.

  Lesaiden terveyshyödyt

  Lesaat ovat erittäin ravinnerikkaita ja niiden käyttö terveellisen ruokavalion osana voi tuoda monia hyötyjä terveydelle. Koska lesaat sisältävät runsaasti kuituja, ne auttavat ylläpitämään ruoansulatuksen terveyttä ja pitämään verensokeritasot tasaisina.

  Leseiden sisältämä kuitu auttaa myös vähentämään ummetusta, sillä se lisää suolen toimintaa ja edistää ulosteen kulkua. Lisäksi lesaat sisältävät monia tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, kuten B-vitamiineja, magnesiumia ja sinkkiä.

  Moni käyttää lesaita myös painonhallinnassa, sillä ne auttavat pitämään kylläisyyden tunteen pidempään yllä ja välttämään napostelua. Lisäksi lesaat ovat hyvin vähäkalorisia ja sisältävät vain vähän rasvaa.

  Kuinka käyttää lesaita

  Lesaiden käyttö on helppoa ja monipuolista. Niitä voi ripotella esimerkiksi puuroon, jogurttiin tai smoothien sekaan. Lesaat sopivat myös mainiosti leivontaan, sillä ne antavat leivonnaisille lisää ravintoarvoa ja terveellisyyttä. Esimerkiksi lesebullat tai -sämpylät ovat herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja tavallisille vehnäpullille.

  Lesaita varten kannattaa valita mahdollisimman puhtaita ja puhdistamattomia vaihtoehtoja, joissa kaikki ravintoarvot ovat tallessa. Lisäksi lesaita kannattaa säilyttää tiiviissä astiassa, jotta niiden maku ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin.

  Lesaat ovat osa terveellistä ruokavaliota

  Lesaat ovat monipuolisia ja ravinnerikkaita ruokatuotteita, joiden käyttö ruoanlaitossa ja leivonnassa kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi terveellistä ruokavaliota. Lesaat auttavat pitämään suoliston terveyden kunnossa ja tukemaan painonhallintaa. Lisäksi ne antavat ruokaan lisää makua ja tuovat lisäravinteita ravintoarvoiltaan vaatimattomamman ruoan joukkoon.

  Suomalaiset ravitsemussuositukset suosittelevat syömään vähintään puolet päivän viljoista kokojyvistä. Lesaat ovat hyvä tapa lisätä kokojyvien määrää ruokavaliossa. Tärkeää on löytää itselle sopivia tapoja käyttää lesaita, jotta niistä saa parhaimmat terveyshyödyt irti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.