Mitä Ottaa Mukaan Armeijaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1240

  +
  Mitä Ottaa Mukaan Armeijaan

  Suomen puolustusvoimat on maan turvallisuuden tae, ja palvelus asevelvollisuutensa täyttäneille miehille ja vapaaehtoisesti palvelukseen astuville naisille on hyvä tilaisuus kehittää sekä fyysisiä että henkisiä valmiuksia. Palvelukseen lähtiessä on hyvä huomioida, että oikeanlaiset varusteet ja tarvikkeet takaavat sujuvan ja mukavan palveluksen. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä ottaa mukaan armeijaan.

  Yleisesti ottaen armeijassa tarvittavat varusteet ja tarvikkeet saa varusvarastolta, mutta joitain henkilökohtaisia tavaroita on hyvä ottaa mukaan. Näitä ovat esimerkiksi:

  1. Hyvälaatuinen makuupussi

  Armeijassa nukutaan yleensä makuupussissa, jonka saa varusvarastolta. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan oma, hyvälaatuinen makuupussi. Näin varmistat, että pysyt lämpimänä myös kovilla pakkasilla.

  2. Oma pesulappu ja pyyhe

  Usein armeijan pesulappujen ja pyyhkeiden laatu jää toivomisen varaan. Kannattaa siis ottaa mukaan oma pesulappu ja pyyhe, jotta hygienia säilyy ja ihosi pysyy terveenä.

  3. Pieni ensiapupakkaus

  Armeijassa tapahtuu aina pieniä kolhuja ja haavoja. Pienellä ensiapupakkauksella varmistat, että pystyt hoitamaan pikkuhaavat itse ja tarjoamaan apua myös kaverillesi.

  4. Kynä ja paperia

  Kannattaa ottaa mukaan kynä ja paperia, jotta voit kirjoittaa ylös tärkeitä muistiinpanoja ja ajatuksia.

  5. Laadukkaat kengät

  Kengät ovat armeijassa tärkeät, sillä palveluksessa liikutaan paljon jalkaisin. Kannattaa siis ottaa mukaan kunnolliset, juuri sinulle sopivat kengät.

  6. Urheiluvaatteet

  Palveluksessa liikutaan paljon ja tehdään kovaa fyysistä työtä. Kannattaa siis ottaa mukaan urheiluvaatteet, jotka ovat mukavat päällä ja kestävät käytössä.

  7. Kirja ja korttipakka

  Armeijassa on paljon vapaa-aikaa. Kannattaa siis ottaa mukaan kirja ja korttipakka, jotka auttavat viihdyttämään itseään vapaahetkinä.

  8. Hyvä matkamuistokamera

  Palvelusaikasi on ainutlaatuinen ajanjakso, josta haluat varmasti muistoksi hyviä kuvia. Kannattaa siis ottaa mukaan hyvä matkamuistokamera, jolla saat kauniit ja laadukkaat kuvat.

  Näiden henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi armeijassa tarvitaan myös tarvikkeita, joita saa varusvarastolta. Näihin kuuluvat esimerkiksi:

  1. Säärystimet

  Säärystimet suojaavat jalkoja hyönteisiltä ja roskilta. Saat ne varusvarastolta.

  2. Juomapullo

  Juomapullo on tärkeä varuste kuumanakin päivänä, jotta pysyt nesteytettynä.

  3. Päähine

  Päähine suojaa päätä ja kasvoja auringolta ja pölyltä.

  4. Kompassi

  Kompassilla pystyt suunnistamaan maastossa ja löytämään oikean reitin määränpäähän.

  5. Teltta

  Teltta tarjoaa suojan ja mukavuutta yöpymiseen maastossa.

  6. Reppu

  Reppuun mahtuu kaikki tarvittavat varusteet ja eväät. Kannattaa valita mukava ja kestävä reppu.

  Näillä varusteilla ja tarvikkeilla varmistat, että palvelusaikasi sujuu mukavasti ja turvallisesti. Muista myös kysyä lisätietoa varusteiden tarpeellisuudesta ja oikeanlaisista malleista palveluksenjohtajaltasi. Tärkeintä on kuitenkin pitää mieli avoimena ja ottaa uusiin tilanteisiin positiivinen asenne – näin palvelusajastasi tulee unohtumaton kokemus.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.