Mitä Ostaa Piknikille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5747

  +

  Mitä ostaa piknikille?

  Suomessa kesäisin on ihanaa viettää päivä ulkona piknikin merkeissä. Jos sinulla on suunnitelmissa järjestää piknik, tässä muutama vinkki ruokaostoksiin.

  Eväät
  – Leipä: Voit valita suolaisen patongin, croissantin tai ciabattan – kaikilla niistä saa maukkaan aterian kasaan. Valitse täytteeksi jotakin porukalle mieluisaa, kuten juustoa, kinkkua tai kasviksia.
  – Salaatti: Salaatit ovat helppo juhannusruoka, sillä ne voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Kokeile esimerkiksi kesäkurpitsasalaattia tai raikasta vihersalaattia mansikoiden kera.
  – Juusto: Valitse piknikille juustoja, jotka ovat helposti syötäviä ja eivät sula liian nopeasti. Esimerkiksi brie tai feta sopivat hyvin.
  – Hedelmät: Jäähdytä hedelmät ennen pakkaamista, jotta ne pysyvät kylminä mahdollisimman pitkään. Grillaamalla voit myös saada ihanan makeita hedelmäherkkuja, esimerkiksi grillattua ananasta tai banaania.
  – Pähkinät: Voit valita suolaisia, makeita tai tulisia pähkinöitä, joita on helppo napostella. Muista kuitenkin tarkistaa, ettei kukaan ole allerginen.
  – Jäätelö: Jäätelö on loistava päättäväinen, sillä se sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Valitse esimerkiksi tölkkijäätelöä tai jäätelöpallot, jotka ovat helppoja kuljettaa.

  Juomat
  – Vesi: Muista pakata tarpeeksi vettä, sillä lämpimällä säällä nesteen tarve kasvaa.
  – Mehu: Mehu on raikas vaihtoehto, jota voi ostaa esimerkiksi kätevässä tetrapakkimuodossa.
  – Olut ja siideri: Joillekin piknik ei ole piknik ilman olutta tai siideriä. Muista kuitenkin huolehtia siitä, että alkoholinkäyttö pysyy kohtuudessa.
  – Kahvi ja tee: Jos piknik kestää pitkään, voi olla mukavaa juoda kahvia tai teetä herkuttelun jälkeen.

  Muu tarpeellinen
  – Astiat ja aterimet: Muoviset astiat ja aterimet, kertakäyttöiset paperilautaset sekä paperipyyhkeet helpottavat siivoamista ja kuljettamista.
  – Huopa: Muista ottaa mukaan iso huopa, jolla voi istua ja levittää eväät. Huovan alle voi laittaa vaikka ilmapatjan, joka tekee olosta entistä mukavamman.
  – Kylmälaukku ja -elementit: Säilytä ruoat ja juomat raikkaana kylmälaukussa ja kylmäelementtien avulla.
  – Aurinkorasva: Muista suojata iho auringonpaisteelta, etenkin jos vietät aikaa paljaalla iholla.

  Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua, ja piknikistäsi tulee onnistunut! Muistathan myös huolehtia luonnosta ja pakata roskat mukaasi. Hyvää kesää!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.