Mitä Oravalle Ruuaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #614

  +

  Mitä Oravalle Ruuaksi?

  Kukkia ja marjoja

  Oravat ovat innokkaita marjojen ja kukkien syöjiä. Suomessa kasvaa paljon oravien suosikkiruokaa, kuten vadelmaa, mustikkaa, puolukkaa, karpaloita ja metsämansikoita. Myös ruusunmarjat, pihlajanmarjat ja käenkaalit ovat hyviä vaihtoehtoja.

  Kukkasista oravat tykkäävät erityisesti voikukista, päivänkakkaroista ja syysleimusta. Varmista kuitenkin, että kukkia ei ole käsitelty torjunta-aineilla.

  Pähkinät ja siemenet

  Pähkinät ja siemenet ovat myös hyviä oravaruokia. Mantelit, pistaasipähkinät, cashewpähkinät ja maapähkinät ovat oravien suosiossa. Siemenistä auringonkukansiemenet, hampunsiemenet, seesaminsiemenet ja kurpitsansiemenet ovat hyviä valintoja.

  Vihannekset ja hedelmät

  Vaikka oravat eivät olekaan tunnettuja vihannesten tai hedelmien syöjistä, ne saattavat silti innostua esimerkiksi omenasta tai porkkanasta. Varmista kuitenkin, että hedelmät ja vihannekset ovat tuoreita eivätkä homehtuneita.

  Mitä orava ei saa syödä?

  Oravalle ei tule tarjota huonolaatuista ruokaa, joka voi aiheuttaa vatsavaivoja. Oravalle ei myöskään tule antaa suolaista ruokaa, joka voi vahingoittaa sen terveyttä. Orava ei myöskään saisi syödä makeisia tai leipomotuotteita, sillä ne voivat aiheuttaa liiallista painonnousua ja terveysongelmia.

  Kuinka tarjota ruokaa oravalle?

  Paras tapa tarjota oravalle ruokaa on ripotella sitä lähelle metsään tai puuhun. Oravat ovat erittäin liikkuvia ja käyvät usein hakemassa ruokansa eri paikoista. Voit myös asettaa oravalle ruokakupin, joka sopii hyvin esimerkiksi parvekkeelle tai terassille.

  Johtopäätös

  Oravan ruokavalion monipuolistamisella varmistat sen terveyden ja hyvinvoinnin. Pitämällä yllä oravan suosikkiruokien kasvattamalla omassa puutarhassa tai hankkimalla niitä kaupasta, voit saada oravat vierailemaan pihallasi useammin. Huolehdi kuitenkin, että annat oravalle vain terveellistä ja laadukasta ruokaa, jotta huolehdit niiden terveydestä ja hyvinvoinnista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.