Mitä Opiskella Lähihoitajan Jälkeen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1344

  +

  Mitä opiskella lähihoitajan jälkeen?

  Lähihoitajan koulutus tarjoaa monipuolisen ja laaja-alaisen osaamisen terveys- ja sosiaalialan tehtäviin. Koulutus avaa useita erilaisia urapolkuja, mutta joskus voi tuntua siltä, että haluaisi laajentaa omaa osaamistaan ja etsiä uusia haasteita. Mitä siis opiskella lähihoitajan jälkeen?

  Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto

  Jos haluat syventää omaa osaamistasi sairaanhoidon puolella, voit harkita sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkintoa. Tämä koulutus antaa laajemman käsityksen sairaanhoidon käytännön työstä ja teoriaan pohjautuvasta osaamisesta. Sairaanhoitajana voit toimia esimerkiksi sairaalassa, terveyskeskuksessa tai kotihoidossa.

  Fysioterapeutin koulutus

  Fysioterapeutin koulutus antaa mahdollisuuden syventää omaa osaamistaan terveydenhuollon näkökulmasta. Fysioterapeutit auttavat kuntouttamaan henkilöitä, joiden toimintakyvyssä on haasteita. Fysioterapeutti voi työskennellä esimerkiksi yksityisellä puolella, terveysasemalla tai kuntoutuksen parissa.

  Sosionomin ammattikorkeakoulututkinto

  Sosionomin koulutus tarjoaa laajan osaamisen sosiaalityön ja yhteiskunnallisen työn alueella. Sosionomi voi toimia esimerkiksi lastensuojelussa, päihdetyössä tai kehitysvammaisten kanssa työskennellessä. Sosionomi voi myös työskennellä yksityisellä puolella esimerkiksi yritysten hyvinvointipalveluiden parissa.

  Terveydenhoitajan ammattikorkeakoulututkinto

  Terveydenhoitajana voit työskennellä terveyden edistämisen parissa ja toimia terveyskeskuksissa tai muissa terveysalan organisaatioissa. Terveydenhoitaja toimii myös yhteistyössä lääkäreiden kanssa ja voi osallistua esimerkiksi rokotusohjelman toteuttamiseen tai terveysneuvonnan tarjoamiseen.

  Koulutusta erityisryhmille

  Voit myös harkita koulutusta, joka keskittyy tiettyjen erityisryhmien tarpeiden huomioimiseen. Esimerkiksi mielenterveyskuntoutujien kanssa työskentelyyn perehtyminen antaa laajemman ymmärryksen mielenterveyskuntoutujien tarpeista ja parhaista käytännöistä heidän auttamiseksi.

  Lisäkoulutuksia hoitoalan tueksi

  Lisäksi voit harkita lyhyempiä lisäkoulutuksia, jotka auttavat laajentamaan omaa osaamista ja tarjoavat uusia työmahdollisuuksia. Esimerkiksi omaistaan hoitavien tukemiseen perehtyminen voi auttaa ymmärtämään paremmin myös potilaiden läheisten tarpeita ja auttaa heitä arjessa.

  Yhteenvetona voisi todeta, että lähihoitajan koulutuksesta avautuu useita erilaisia urapolkuja, ja oman osaamisen kehittäminen voi avata uusia työmahdollisuuksia ja laajentaa työkenttää. Koulutuspolkuja on monia, joten kannattaa pohtia omaa kiinnostusta ja vahvuuksia eri aloilla ennen päätöksen tekemistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.