Mitä Opiskelisin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #873

  +

  Mitä opiskelisin Suomessa?

  Suomessa on monipuolinen koulutustarjonta, joten opiskelijana voi olla vaikea päättää, mikä ala on se oikea. Tässä artikkelissa käyn läpi eri koulutusaloja ja niiden työllisyysnäkymiä, jotta voit tehdä paremman päätöksen tulevaisuutesi suhteen.

  Tekniikka-ala

  Suomessa on paljon teknologiaan keskittyviä yrityksiä, joten teknisellä alalla on hyvät työllisyysnäkymät. Esimerkiksi ohjelmisto- ja tietoturva-aloilla on kasvava kysyntä. Näillä aloilla urapolku alkaa usein ohjelmistokehittäjänä tai testaajana, mutta kokemuksen karttuessa voi edetä esimies- tai johtotehtäviin. Tekniikka-alalla on hyvä myös huomioida, että alan kehittyminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista.

  Talous- ja kauppatieteet

  Talous- ja kauppatieteiden opinnot ovat monipuolisia ja antavat hyvän pohjan työelämään. Opintojen sisältöihin kuuluu esimerkiksi markkinointia, johtamista, taloushallintoa ja liiketoiminnan kehittämistä. Työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä Suomessa on paljon yrityksiä, joita opintojen sisältöihin kuuluvat taidot kiinnostavat.

  Lääketiede ja terveysala

  Lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat aina kysyttyjä. Terveysalalla on suuri tarve uusille työntekijöille, sillä Suomen ikärakenne on muuttumassa ja väestö vanhenee. Myös nykyiset terveysalan ammattilaiset jäävät pian eläkkeelle. Lääketieteelliset opinnot kestävät pitkään, mutta alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja palkkauskin on hyvä.

  Taide- ja kulttuuriala

  Taide- ja kulttuurialalla on paljon erilaisia mahdollisuuksia, mutta niihin työllistyminen voi olla vaikeaa. Työllisyysnäkymät ovat siksi epävarmat, mutta alan opintoja pidetään yleisesti hyödyllisinä, sillä ne kehittävät luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Taiteen ja kulttuurin alalla työn tekeminen voi myös olla hyvin palkitsevaa, sillä se mahdollistaa oman intohimon ja harrastuksen yhdistämisen työhön.

  Kasvatustieteet ja opettajankoulutus

  Kasvatustieteisiin ja opettajankoulutukseen liittyy vahvasti Suomen koulutusjärjestelmä. Opintojen jälkeen työllistymismahdollisuudet ovat hyvät, sillä Suomen peruskouluissa on edelleen pulaa opettajista. Kasvatustieteisiin ja opettajankoulutukseen liittyvät opinnot antavat myös mahdollisuuden työskennellä muidenkin kuin lasten kanssa.

  Päätöksenteko ja hallinto

  Päätöksenteon ja hallinnon ala sopii niille, jotka haluavat vaikuttaa yhteiskunnan kehittymiseen. Esimerkiksi hallinnon ammattilaisilta vaaditaan vahvaa organisointikykyä ja hyvää yhteistyötaitoa. Päätöksenteon ja hallinnon ala on monipuolinen, sillä se kattaa myös esimerkiksi media-alan ja diplomatiatehtävät. Työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä päätöksenteon ja hallinnon ammattilaisille on jatkuvasti tarvetta.

  Päätelmä

  Näiden eri alojen lisäksi Suomessa on tietysti muitakin koulutusaloja. Olennaista on löytää itselle sopivin ala, jossa voi kehittyä ja menestyä työelämässä. Tärkeää on myös muistaa, että opiskelujen jälkeen vaaditaan jatkuvaa kouluttautumista, jotta pysyy alalla ajan tasalla. Mielenkiintoista ja motivoivaa työtä löytääkseen on kuitenkin tärkeää löytää ala, joka kiinnostaa ja josta voisi olla tulevaisuudessa intohimon kohde.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.