Mitä On Twerkkaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4508

  +

  Mitä on twerkkaus?

  Twerkkaus on tanssityyli, joka sai alkunsa Yhdysvalloista 1990-luvulla. Kyseessä on hartioiden, lantion ja pepun liikutteluun perustuva tanssi, joka on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa ja noussut suosioon etenkin nuorten keskuudessa.

  Twerkkauksen liikkeet ovat usein hyvin seksikkäitä ja rohkeita, ja tanssi liitetäänkin usein vahvasti seksuaalisuuteen. Tämä onkin yksi syy siihen, miksi twerkkaus on herättänyt paljon kritiikkiä ja vastustusta.

  Twerkkauksen historia

  Twerkkaus sai alkunsa Yhdysvaltojen eteläosissa, erityisesti New Orleansissa, jossa sen juuret ulottuvat aina afrikkalaisiin tansseihin saakka. Alun perin twerkkaus oli osa bounce-musiikkia ja sen liikkeet keskittyivät lantion ja pepun liikutteluun.

  2000-luvulla twerkkaus levisi laajalti etenkin hip hop -kulttuurin myötä, ja sen sanotaan olleen erityisen suosittua vuosina 2010-2013. Twerkkaus esiintyi erityisesti räppäreiden musiikkivideoissa ja live-esityksissä.

  Tänä päivänä twerkkaus on edelleen suosittua etenkin nuorten keskuudessa, ja sen suosio on levinnyt ympäri maailman.

  Twerkkauksen kritiikki

  Twerkkaus on herättänyt paljon kritiikkiä ja vastustusta erityisesti sen seksuaalisten liikkeiden vuoksi. Monet ihmiset pitävät twerkkausta sopimattomana ja moraalittomana, erityisesti kun kyseessä ovat nuoret tytöt ja naiset.

  Toisaalta on myös niitä, jotka puolustavat twerkkausta tärkeänä osana vapautunutta seksuaalisuutta ja naisten oikeutta ilmaista itseään. Twerkkauksen kritiikit ovatkin herättäneet keskustelua naisen kehosta ja seksuaalisuudesta sekä kulttuurin ja yhteiskunnan normeista.

  Twerkkaus Suomessa

  Twerkkaus on Suomessa edelleen melko uusi ilmiö, ja sitä harjoittelee lähinnä nuorempi ikäpolvi. Tanssitunneilla twerkkaus on yleistynyt etenkin kuntokeskuksissa ja tanssikouluissa. Myös twerkkauskursseja ja -workshopeja järjestetään ympäri Suomea.

  Vaikka twerkkaus onkin herättänyt kritiikkiä ja vastustusta Suomessakin, on se samalla löytänyt myös kannattajia ja puolustajia. Tanssityyliä on hyödynnetty esimerkiksi feministisissä projekteissa ja naisen kehon vapautta puolustavassa keskustelussa.

  Johtopäätös

  Twerkkaus on tanssityyli, joka herättää paljon tunteita ja mielipiteitä. Se on saanut alkunsa Yhdysvalloista ja levinnyt laajalti ympäri maailmaa. Kritiikki twerkkausta kohtaan liittyy usein sen seksuaalisiin liikkeisiin, mutta samalla se on herättänyt keskustelua naisen kehon vapautumisesta ja seksuaalisuudesta.

  Suomessa twerkkaus on vielä melko uusi ilmiö, mutta se on hitaasti mutta varmasti löytänyt paikkansa tanssiharrastajien keskuudessa. Olipa twerkkaus sitten sinun juttusi tai ei, on tärkeää kunnioittaa toisten ihmisten vapautta ilmaista itseään tanssin avulla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.